Hayvancılık bitme noktasına geldi

CHP Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, Gaziantep'te hayvancılığın bitme noktasına geldiğini söyledi.

Hayvancılık bitme noktasına geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, uygulanan yanlış politikalar sonucu Gaziantep'te hayvancılığın bitme noktasına geldiğini söyledi.

1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarına sürdüren Peri, CHP iktidarında Gaziantep'i Ortadoğu'nun canlı hayvan ticaret merkezi yapacaklarını kaydetti. Yem fiyatlarının pahalılığı ve ithalatın artmasıyla besicilerin zor günler yaşadığını belirten Peri, "İktidara geldiğimizde yeni bir hayvancılık politikası geliştireceğiz. Gaziantep hem bölgenin, hem de Ortadoğu'nun ticaret merkezi olacak. Besiciler yeniden eski günlerine dönecek." dedi.

2000'li yılların başında Türkiye'nin canlı hayvan ihracat rakamlarının yüzde 6'yı aştığına dikkat çeken Peri, ihracatın sıfırlandığını, 600 olan besici sayısının da 200'lere indiğini bilgisini verdi. Peri, açıklamasına şöyle devam etti: "Bugün yem ithal etmeye başladık. Bir düşünün, ayda 300 bin canlı hayvan ihracatı yaparken, 300 bine yakın ithalat yapıyoruz. İçler acısı bir durum. Ben milletvekili olduğumda canlı hayvan ihracatının geliştirilmesi için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum."

Peri, kaçak yollarla getirilen canlı hayvanların da besiciye büyük darbe vurduğuna dikkat çekti. Peri, "Besici artan girdi maliyetleri nedeniyle para kazanamıyor. Zarar etmeye başladı. Satış fiyatları ise yıllardır aynı. Hayvancılığa ne yazık ki, gereken destek verilmedi. CHP iktidarında hayvancılık politikası sil baştan yapılacak. Yeni bir eylem planı şart. Biz besicilerimize destek olacağız ve kenti Ortadoğu'nun canlı hayvan ticaret merkezi yapacağız." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Hayvancılık bitme noktasına geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER