Gaziantep'te GAMEK tarafından bölgenin ilk ve tek şeker hamuru kursu açıldı

10 yıl önce Samanyolu Haber

GAZİANTEP (AA)  -  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) bünyesinde bölgenin ilk ve tek şeker hamuru kursu açıldı.

GAMEK'ten yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Gençlik Merkezi’nde bir program düzenlendi. Pasta öğreticisi Erdal Erener'in yapımı ile başlayan programda kursiyerler ilk kez şekerli hamur pastası yapmayı öğrendiler. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen GAMEK Koordinatörü Ramazan Dündar, sponsorların da desteği ile bölgede ilk defa şeker hamuru kursları başlattıklarını belirtti. Kursun 9–13 aralık tarihleri arasında 40 kursiyerle başladığını kaydeden Dündar,"Bir hafta süren bir kurs. Bölgede böyle bir ihtiyaç hasıl oldu. Yaptığımız araştırmalarla ve sponsorlarımızın desteği ile bu kursu açmış bulunuyoruz. Hocamızın değerli katkılarıyla kursiyerlerimize bugün itibari ile sertifikalarını da vereceğiz. İlerleyen süreçte pastanelerde, özel sektörde, kendi iş yerlerinde gereken özveriyi göstererek yeni bir saha daha zenginleştirmiş oluyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk olması, mutfağın ve sahanın dar olması nedeniyle gelen taleplerin bir kısmını geri çevirdiklerini vurgulayan Dündar şunları aktardı:

"Şuan 40 kişi ile devam ediyoruz. Genelde bayan kursiyerlerimiz ilgi gösteriyorlar. Baylardan çok bir katılım olmadı. Hanımefendiler evlerinde herhalde sektöre katkı sağlamak istiyorlar. Bazı kursiyerlerimiz internet üzerinden satış yapabilecekler sanıyorum. Bu kurslarımızın elbette ikinci ayağı da olacak. Biraz daha profesyonelleşmiş, biraz daha zenginleşmiş biçimde. Kursiyerlerimizin içerisinde alt yapısı olup da katılanlar var; ilk defa katılanlar var. Dolayısıyla ikinci kursu biraz daha kategorize ederek başlatacağız."

Kursiyerlerden Şefika Kankaya ise, boş zamanlarımı değerlendirmek için kursa katıldığını, pasta yapmayı  çok sevdiğini ifade etti. 

Program sonra katkılarından dolayı pasta öğreticisi Erdal Erene'e GAMEK Koordinatörü Ramazan Dündar tarafından teşekkür plaketi verildi. Kursu tamamlayan kursiyerlere de başarı belgesi verildi.