Gelendost: Gazetecilere yapılan zulüm bir an önce son bulmalı

Gelendost: Gazetecilere yapılan zulüm bir an önce son bulmalı

Manavgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Hüseyin Avni Gelendost, Cumhuriyet Gazeteci Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Temsilci Erdem Gül'ün yaptıkları haberden ötürü tutuklanmasının ülkede basın özgürlüğünün kalmadığının açık bir göstergesi olduğunu söyledi.

Eşi ile evlilik yıl dönümünü kutlamayı bekleyen Can Dündar'ın 5,5 ay önce yaptığı haberden tutuklanmasının üzüntü verici olduğunu belirten Gelendost, Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasının bir anlamda 'halkın haber alma özgürlüğünün' tutuklanması olduğunu kaydetti.

Sürekli basın kartı sahibi bir gazeteci olarak Dündar ve Gül'ün tutuklanmasından derin üzüntü duyduğunu belirten Avni Gelendost, "Yaptığı haberden dolayı gazetecinin tutuklanması çok ayıp. Üzüntü verici bir durum. Dündar da Gül de ülkemizde haberin peşinde yıllarca koşa ve halkımızı doğru bilgi ile aydınlatmaya çalışan pırıl pırıl 2 meslektaşımız. Bu tür hukuksuz uygulamalar ancak üçüncü dünya ülkelerinde olabilir. Ülkemizde rayından çıkan basın özgürlüğü bir an önce yerine oturtulmalı. Gazetecilere yapılan hukuksuz uygulamalar ve zulüm sona ermeli. Dündar ve Gül ile birlikte tüm tutsak meslektaşlarımızın acilen serbest bırakılmasını istiyoruz." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Gelendost: Gazetecilere yapılan zulüm bir an önce son bulmalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER