Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama: Teröristlere ait cephanelik ele geçirildi


Genelkurmay Başkanlığı, 01 Ekim 2015'te yurt içinde yaşanan önemli olaylarla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Van Özalp'da, teröristler ile çıkan çatışmada, bir terörist ölü olarak ele geçirildi. Güvenlik güçlerinin görev yapmasını engellemeye çalışan ve teröristlere destek veren 27 şahıs gözaltına alındı.

Siirt Pervari'de, yapılan arazi aramasında, ormanlık alana gizlenmiş, 613 adet Kaleşnikof fişeği, beş adet kaleşnikof şarjörü, bir adet el dürbünü, iki adet piknik tüpü, 150 metre elektrik kablosu ele geçirildi.

Beytüşşebap bölgesinde bulunan teröristlere yönelik olarak 25 Eylül 2015 tarihinde icra edilen hava destekli operasyon sonucunda çok sayıda kayıp veren örgütün kullandığı sekiz mağara tespit edildi. Yapılan aramalarda, 12 Adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet av tüfeği, üç adet roketatar sevk fişeği, altı adet roketatar mühimmatı, 220 adet 7,62 mm mühimmat, 126 adet 5,56 mm mühimmat, 17 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, altı çuval Amonyum nitrat (65 kilo), iki kilo plastik patlayıcı madde, iki adet dürbün, 720 adet av tüfeği fişeği, dört adet el telsizi, bir adet büyük telsiz, bir adet telsiz şarj cihazı, iki adet 10 kg.lık bidon içerisine hazırlanmış patlayıcı düzeneği, 50 adet mekanik fünye, çok sayıda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Ağrı Doğubayazıt'ta, icra edilen operasyonda; iki adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 10 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 300 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, sekiz adet kütüklük, bir adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği kılıfı, iki adet palaska, dört adet kuşak, iki takım Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından kullanılan kıyafet ve muhtelif giyim malzemesi ele geçirildi.

Hakkâri Şemdinli'de, TUHİ Köprüsü mevkiinde, 12 kiloluk tüp içerisine yerleştirilmiş El Yapımı Patlayıcı tespit edildi ve yerinde imha edildi.

Diyarbakır Çınar'da, teröristler tarafından, iki Baz istasyonu yakılarak kullanılamaz hale getirildi.

Şanlıurfa Suruç'ta, bir terörist Kapı Hudut Karakolu unsurlarına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

Muş Bulanık'ta, Van Karayolları Bölge Müdürlüğüne ait üç adet araç teröristlerce yakıldı".
CİHAN
<< Önceki Haber Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama: Teröristlere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER