Genelkurmay'dan 03 Ocak operasyonları hakkında açıklama


Genelkurmay Başkanlığı dün (03 Ocak) operasyonlarına ilişkin internet sitesi üzerinden bilgilendirmede bulundu. Buna göre; Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda; 8 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 195 oldu. Ayrıca iki El Yapımı Patlayıcı imha edildi.

Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda; 2 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 30 oldu. Bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ile 53 adet fişeği, iki adet şarjör, bir adet havan mühimmatı ve bir ton amonyum nitrat ele geçirildi. Üç adet El Yapımı Patlayıcı imha edildi, üç barikat kaldırıldı.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; 13 adet El Yapımı Patlayıcı imha edildi. Bir barikat kaldırıldı, bir hendek kapatıldı.

Tunceli'de icra edilen operasyonda, tespit adilen bir sığınak içerisinde, El Yapımı Patlayıcı yapımında kullanılan 10 kilogram Anfo (Amonyum nitrat-Fuel oil), 100 metre kablo ile muhtelif gıda ve mutfak malzemesi ele geçirildi.

Şırnak Silopi'de, YDG-H gençlik yapılanması içerisinde faaliyet yürüten ve bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 4 işbirlikçi, yakalanarak gözaltına alındı.

Kilis'de, Suriye'den Türkiye'ye sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan, DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 4 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.
CİHAN
<< Önceki Haber Genelkurmay'dan 03 Ocak operasyonları hakkında açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER