Genelkurmay: Terör örgütüne yardım ve yataklık yapan 5 kişi tutuklandı


Genelkurmay Başkanlığı, Bölücü Terör Örgütü'ne yönelik Bingöl, Bitlis, Iğdır ve Şırnak'ta gerçekleştirilen operasyonlarda yardım ve yataklık yapma ve vatandaşı tehdit etme suçundan 5 işbirlikçinin tutuklandığını açıkladı. Operasyonlarda 48 sığınak bulunduğunu belirten Genelkurmay, "Sığınaklar içerisinde 1 adet Biksi makineli tüfek, 2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, beş adet el bombası, 12 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, iki adet Yaesu marka el telsizi ele geçirildi." açıklamasında bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı, Önemli Yurtiçi Olaylar ve Sınır Olaylarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Bingöl Adaklı'da yapılan operasyonda, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen 26 ayrı sığınak bulunduğu belirtilen açıklamada, "Sığınak içerisinde bir Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristin cesedi, (eskiden kalma, muhtemelen örgütün infaz ettiği), bir adet Biksi makineli tüfek, iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet el bombası, 12 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 2 adet Yaesu marka el telsizi ele geçirildi" denildi.

Sığınakta ayrıca El Yapımı Patlayıcı yapımında kullanılan 5 kilogram patlayıcı madde, 4 kilogram amonyum nitrat, 17 adet mutfak tüpü, 18 adet sekizli pil bloğu, 720 metre elektrik kablosu malzeme bulunduğu kaydedilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bitlis Tatvan'da icra edilen operasyonda ise Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından kullanıldığı tespit edilen 12 ayrı sığınak/ barınak bulundu. Bir adet telsiz şarj cihazı, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği monte hamili, 50 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, iki adet bayan terörist fotoğraf ve kimliği, muhtelif cins ve miktarda malzeme (Bitlis / Hizan haritası, 16 adet Mekap marka ayakkabı, iki adet sırt çantası, 10 adet battaniye, 50 metre sera naylonu, dört kutu silah yağı, iki adet şemsiye, bir adet mont, bir adet testere, bir adet balta, bir adet kazma, bir adet kürek) ile örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

Iğdır'da, Bölücü Terör Örgütüne yardım ve yataklık yapma ve vatandaşı tehdit etme suçundan da 5 iş birlikçi tutuklandı. Şırnak Silopi'de de Bölücü Terör Örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından, gün içerisinde; Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı girme teşebbüsünde bulunan 622 kişi ve Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı çıkmaya çalışan üç kişi yakalandı. Ayrıcı hudut hattında dokuz adet büyükbaş hayvan, bir adet cep telefonu, 36 kilogram çay ele geçirildi. Kara hudutlarımızdan yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 625; deniz hudutlarımızdan 144, ayrıca Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 241 kişi yakalandı.

144 SURİYE UYRUKLU GÖÇMEN KURTARILDI

Arama Kurtarma Faaliyetleri kapsamında ise şu çalışmalar yapıldı: Aydın Didim Tekağaç Burnu açıklarında içerisinde beş Türk vatandaşı bulunan bir özel teknenin motor arızası nedeniyle sürüklendiği, şahısların yardım talep ettiği Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirildi. Alınan ihbar üzerine, anılan bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik Komutanlığı Unsurları tarafından, beş Türk vatandaşı kurtarılmış, tekne yedeklenerek Didim Limanı'na intikal ettirildi. Balıkesir Erdek Paşalimanı Adası açıklarında içerisinde dört Türk vatandaşı bulunan bir balıkçı teknesinin motor arızası nedeniyle sürüklendiği, şahısların yardım talep ettiği Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirildi.
Alınan yardım talebi üzerine, sürüklenen tekne, bölgede bulunan başka bir tekne tarafından yedeklenerek Sahil Güvenlik Komutanlığı Unsurları refakatinde Paşalimanı Adası'na intikal ettirildi. İzmir Sığacık Doğanbey Adası üzerinde 62 Suriye uyruklu düzensiz göçmen, bölgede bulunan bir balıkçı teknesi vasıtasıyla Doğanbey Adası üzerinden Sığacık Limanı'na intikali sağlanarak kurtarıldı. Muğla / Bodrum Akyarlar açıklarında arızalı fiber bir tekne içinde tespit edilen 62 Suriye ve bir Irak uyruklu olmak üzere, 63 düzensiz göçmen kurtarıldı. Aydın / Didim Mavişehir açıklarında arızalı bir lastik bot içinde tespit edilen Suriye uyruklu 19 düzensiz göçmen kurtarıldı." CİHAN
<< Önceki Haber Genelkurmay: Terör örgütüne yardım ve yataklık yapan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER