Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunanlar bin lira ceza ödeyecek


Meclis Genel Kurulu'nda Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda değişiklik öngören kanun tasarısının görüşülmesine devam edildi. Tasarının ilk 15 maddesi kabul edildi. Kabul edilen 14. Maddeye göre adres bildirimlerini süresi içinde yerine getirmeyenlere uygulanan idare para cezası 480 TL'den 50 TL'ye indirildi. Adres bildirimlerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara uygulanan idari para cezası ise 963 TL'den bin TL'ye çıkarıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 28. Birleşimi açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi yönetiyor.
Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarının 2. Bölümünün görüşmelerine başlandı.

Tasarının 14. Maddesi görüşülmeye başlandı. Madde ile Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun idari para cezaları bölümünde değişikliğe gidildi. Madde ile nüfus cüzdanlarını kaybedenler ile doğum olayını süresi içinde bildirmeyenlere uygulanan idari para cezasına son verildi. MHP Grubu madde ile ilgili bir önerge verdi. MHP verdiği önerge ile adres bildirimlerini süresi içinde yerine getirmeyenlere uygulanan idare para cezası 480 TL'den 50 TL'ye, gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara uygulanan idari para cezası ise 963 TL'den bin TL'ye çıkarılmasını önerdi. Önerge hükümet tarafından kabul edildi. Kabul edilen önerge doğrultusunda 14. Madde yapılan oylama ile kabul edildi.

15. maddenin görüşülmesine başlandı. Madde ile diğer kanunlarda yer alan nüfus cüzdanı ve hüviyet cüzdanı gibi ibarelere yapılan atıfların tamamının Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına yapılmış sayılacağı düzenlendi. Yapılan oylama ile madde kabul edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunanlar bin lira... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER