Gezici'den çarpıcı 'koalisyon ve erken seçim' değerlendirmesi

Gezici Araştırma Şirketi sahgibi Murat Gezici koalisyon ve erken seçim sürecine dair açıklamalarda bulundu.

Gezici'den çarpıcı 'koalisyon ve erken seçim' değerlendirmesi

Türkiye 2015 milletvekili seçimleri sonrası kurulacak olan yeni hükümete kilitlendi. Tek başına iktidar olma şansını kaybeden AKP ve oylarını az da olsa arttıran muhalefet partileri yoğun bir şekilde koalisyona odaklanmış durumda. Halk erken seçim olur mu yoksa AKP-MHP ya da AKP-CHP koalisyonu mu olur belirsizliğinden bir an önce kurtulmak istiyor.

Konuyla ilgili Samanyolu Haber TV'ye konuk olarak katılan Gezici Araştırma Şirketi sahibi Murat Gezici gündeme ilişkin çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Gezici AKP'nin koalisyona mı yoksa erken seçime mi daha yakın olduğu konusuna açıklık getirdi. Gezici'den çok öenmli 'koalisyon ve erken seçim' çıkışı | Samanyolu Haber

İşte Gezicinin açıklamalarından satır başları:

'HALK ÖZGÜRLÜKLERİ GERİ İSTİYOR'

"Halk bu seçimlerde AKP iktidarının yolsuzluk yaptığına inandı ve halk artık özgürlüklerin geri gelmesini ve normalleşmeyi istiyor. Halkın büyük bir kısmı da dış dünya ile normalleşen ilişkiler istiyor. Avrupa Birliği'ne isteyen çok büyük bir kitle var.

'MHP İLE KOALİSYON KONUŞULUYOR ÇÜNKÜ...'

AKP'nin, MHP koalisyonunun üzerinde durmasının sebebi tabana denedik ama MHP ile koalisyon olmadı deyip CHP ile koalisyon yapmak. Hem içeride hem de dışarıda itibarını ve imajını tekrar düzeltmek için CHP ile koalisyon yapmak zorunda. AKP, CHP ile arka sıralarda görüşmelere bu minvalde devam edecektir.

'AKP OY KAYBEDER'

Bu şekilde erken seçime gidilirse AKP daha da oy kaybedecektir. Bu yüzden CHP ve MHP çok dikkatli davranacaktır koalisyona karşı. Erken seçim AKP için intihar olur. 1983 ve 2002 erken seçimleri buna en güzel örnektir. Koalisyonu esasında en çok AKP isteyecektir.

'EN BÜYÜK SORUMLU AKP VE TAYYİ PERDOĞAN'

Yaşanan Ekonomik sıkıntının en büyük sorumlusu birinci sırada AKP ikinci sırada TayyiP  Erdoğan görülmektedir. Çok ciddi anlamda veriler var. Mesela Nüfusun yüzde 22's işsizdir. AKP yaptırdığı anketler sonucunda bunu görmektedir. Tek kurtuluş CHP olduğunu bildiği için böyle bir süreç takip etmektedir AKP."

SAMANYOLUHABER.COM

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER