Gök: İktidardakilerin değil vatandaşların hak ve özgürlüklerini artırmak lazım

Gök: İktidardakilerin değil vatandaşların hak ve özgürlüklerini artırmak lazım

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, 26. dönemde görev yapacak milletvekillerinin TBMM'de kayıt işlemleri devam ediyor. Meclis Şeref Holü'nde kurulan masalarda kaydını yapan CHP Grup Başkanvekili Ankara Milletvekili Levent Gök, bu dönemde Türkiye'nin demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerinin bir adım daha geri gitmesine izin vermeyeceklerini belirterek, tam tersine yapacakları muhalefet anlayışı içinde antidemokratik her türlü yasaya karşı çıkarak, yapıcı bir muhalefet anlayışı içerisinde hukuk devleti ve adaletin gerçekleşmesi için en etkin mücadeleyi yapacaklarını söyledi.

Bir soru üzerine Levent Gök, CHP'de kurultay süreçlerinin olağan bir süreç olduğunu hatırlattı. Parti içi demokrasiyi en iyi işleten bir parti olduklarını dile getiren Gök, bu tartışmaların CHP'ye zenginlik vereceğini kaydetti. Yapılacak değerlendirmelerle en uygun kararın verileceğini belirten Gök, CHP'nin tüzükle yönetilen bir parti olduğunu hatırlattı. "Bütün arkadaşlarıma başarılar dilerim, her şey CHP'nin iyiliği içindir, daha ileri gitmesi içindir. Biz meseleye böyle bakıyoruz." diyen Gök, partiyi kamuoyunda tartıştırmadan kurultayda en olgun sonucun çıkacağını düşündüğünü ifade etti.

Herkesin itiraz haklarını kullanması gerektiğini belirten Gök, lider değişimine ihtiyaç olup olmadığıyla ilgili bir soruya ise "Bu elbette delegelerin takdirinde olan bir konudur. Ama kişisel olarak bana soruyorsanız ben Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığının devamından yanayım." değerlendirmesinde bulundu.

Başkanlık sistemiyle ilgili bir soruya da Gök "Bütün dünyada anayasal hareketleri yönetenlerin ve iktidarda bulunanların yetkilerini sınırlandırmak için yapılır. Halkın hak ve özgürlük alanlarının genişletilmesi istemine dayanır. Bizde ise tersi öneriliyor. Biz bu modele bütün gücümüzle karşı koyarız. Bu zaten gündemimizde dahi yoktur. Ama CHP, yeni bir anayasa dendiği zaman ne anlar derseniz; 77 milyon insanımızın fert fert bireylerin devlete karşı korunduğu, hak ve özgürlükler alanının genişlediği, insan haklarının en ileri boyutlarda olduğu, medya özgürlüğünün sağlandığı, yargı bağımsızlığının temin edildiği, hukuk devletinin gerçekleşeceği bir anayasayı tarif ederiz. Yoksa AKP sözcülerinin ileri sürdüğü gibi bir dikta rejimine götürecek bir başkanlık sistemine CHP kapalıdır, buna karşı da en etkin muhalefeti de CHP eğer tartışmalar başlarsa yapmak üzere hazırdır. Ama acil olan ihtiyaç yurttaşlarımızın hak ve özgürlükler alanını genişletmektir. İktidarda olanların yetkilerini artırmak değil, vatandaşların hak ve özgürlük alanlarını genişletmektir. Biz böyle bakıyoruz meseleye." karşılığını verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Gök: İktidardakilerin değil vatandaşların hak ve özgürlüklerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER