Google'a Fenerbahçe darbesi

Yandex, Google’ın Türkiye’deki pazar payını yüzde 90’ın biraz altına indirmeyi başardı.

Google'a Fenerbahçe darbesi

Gemius’un IAB’ın Türkiye kullanıcılarını baz aldığı istatistiklerine göre, Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google’ın Türkiye’deki pazar payı yüzde 90’ın biraz altına düşerek yüzde 89.66 olarak gerçekleşti.

Bu istatistik, 28 Eylül-4 Ekim arasındaki kullanımı kapsıyor. Çok küçük bir düşüş olsa da Yandex için bu sonuç çok önemli.

Fenerbahçe etkiledi

Google, internet arama pazarında dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yıllardır hakim pozisyonunu sürdürüyor. Pazar payı yüzde 90’ın altına düşmüyordu. Ancak Google’ın popülerliği son dönemde dünyada olduğu gibi Türkiye’de de azalıyor.

Gemius’un verileri, Google’ın bu yılın başından beri pazar payı kaybettiğini gösteriyor. En yakın rakibi Yandex ise küçük de olsa yükselişini sürdürüyor. 28 Eylül-4 Ekim döneminde Yandex’in pazar payı yüzde 8’in üzerinde bir artış gösterdi.

ABD merkezli Google’ın Türkiye’deki pazar payı 2009’dan beri yüzde 98’leri buldu. Yandex’in Türkiye pazarına girmesiyle ise Google yüzde 3’lere varan pay kaybı yaşadı. Google’ın hükümetle yaşadığı vergi sorunu ve Yandex’in Sarı-Lacivertlilerle yaptığı anlaşma ise bu pazar payını etkileyen unsurlar oldu.


<< Önceki Haber Google'a Fenerbahçe darbesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER