Gözaltına alınan iki akademisyen ifadeden sonra serbest bırakıldı


Sakarya'da 'Barış İçin Akademisyenler İnsifiyati' bildirisine imza attıkları sebebiyle gözaltına alınan iki akademisyen savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Bildiriye imza atan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) araştırma görevlisi S.T, A.K ve doktora öğrencisi B.H hakkında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen hafta soruşturma başlatılmıştı. Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınan A.K ve S.T savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Doktora öğrencisi B.H'nin ise Şanlıurfa'da gözaltına alındığı, savcılıktaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Bu arada 14 Ocakta başlatılan soruşturma ile ilgili Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan şu açıklamayı yapmıştı: "11.01.2016 tarihinde internet ortamında yapılan incelemede 1128 akademisyen tarafından bölücü terör örgütü olan PKK/KCK terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini meşru gösteren, öven ya da bu yöntemlere başvurmaya teşvik eden nitelikte bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak bu suça ortak olmayacağız' başlığıyla basın açıklaması yaptığı tespit edilen ve halen Sakarya Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak görev yapan A.K ve S.T ile doktora öğrencisi B.H isimli şahıslar hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 216/1, 301/1 maddeleri ile Terörle Mücadele Kanununun maddelerinde düzenlenen suçları işlediklerinden bahisle Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır."
CİHAN
<< Önceki Haber Gözaltına alınan iki akademisyen ifadeden sonra serbest... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER