Gültekin Avcı'nın tutukluluğuna itiraz


Köşe yazıları gerekçe gösterilerek darbe suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Gültekin Avcı'nın tutuklanmasına itiraz edildi. Avcı'nın avukatları, reddi hakim talebinde de bulundu. Dilekçede, hakimin davalı olduğu bir kişi hakkında verdiği kararın hukuken geçerliliğinin olamayacağı vurgulandı.

Gültekin Avcı, Selam Tevhit terör örgütü soruşturmasında görev aldıkları için polislere yönelik soruşturma kapsamında tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan, Avcı'nın köşe yazıları ile darbeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle tutuklanmasını istemişti. İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimi Durmuş Karaçalı da bu gerekçeyle Avcı'yı tutukladı.

Avcı'nın avukatları Fikret Duran, Muzaffer Uzlaş ve Bahadır Temiz, tutukluluğa itiraz ve reddi hakim talebini içeren dilekçe verdi. İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek'e sunulan dilekçede Avcı'nın Çiçek ve tutuklamayı yapan Karaçalı da dahil 6 sulh ceza hakimi ile davalık olduğu hatırlatıldı. Dosyanın farklı bir hakimliğe gönderilmesi istendi. Tutukluluğa itiraz talebinin de belirlenecek olan yeni hakimlik tarafından değerlendirilmesi istendi.

Dilekçede, Avcı'nın 23 Mart 2015 tarihinde Bugün gazetesinde kaleme aldığı 'Bana Liste Veriyorlar' başlıklı yazısı ile o dönemde İstanbul'daki 6 sulh ceza hakimine hakaret ettiği gerekçesiyle İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığı anlatıldı. 6 sulh ceza hakiminin tamamının davada mağdur sıfatını aldıkları ve kendilerine davaya ilişkin tebligat yapılmış olduğu hatırlatıldı. Dilekçede, "Aşikar olan tüm bu maddi olgular gereği müvekkilimizle bir ceza davasında sanık ve mağdur olarak karşı taraflarda yer alarak hasım olan hakimin tarafsız bir karar vermesi mümkün değildir." denildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Gültekin Avcı'nın tutukluluğuna itiraz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER