Gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı

Gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar gümrük kapılarında saat 08.00'den itibaren oy kullanmaya başladı.

7 Haziran tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında karayolu, havalimanı ve liman gümrük kapılarındaki hazırlıklar dün tamamlandı. Bu sabah saatlerinden itibaren seçim kurulu görevlileri gümrük kapılarında iş başı yaptı.
Gümrüklerde hazırlanan oy kullanma yerleri kapılarını sabah saat 08.00 itibariyle kapılarını seçmene açtı. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı bulunan vatandaşlar oylarını kullanmaya başladı.

Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise ikinci büyük kara gümrük kapısı olan Kapıkule'de biri giriş, biri çıkış biri de gar gümrüğünde olmak üzere toplam üç sandık kuruldu. Türkiye'ye giriş ve yurt dışına çıkış yapan insanlar, oylarını kullandıktan sonra yollarına devam etti.

Kapıkule'de oy kullanan gurbetçi vatandaşlardan Almanya'dan geldiğini ifade eden Hüseyin Yorulmaz, "Bugün ayın 8'i. Sandıkların sabah 08.00'de açılacağını duyduk. Almanya'dan buraya heyecanla geldik. Vatandaşlık görevimizi yapmak için gece yarısından beri burada bekliyoruz. Oy kullandığım için çok heyecanlı ve mutluyum." dedi.

Gurbetçi vatandaşlardan Recep Karakaya ise yurt dışı seçmen kütüğünde kaydının bulunmaması nedeniyle oyunu kullanamadı. Karakaya yaptığı açıklamada, "Yurt içinde kayıtlı görünüyorum. Gördüğünüz gibi oy kullanamıyorum." diye konuştu.

Belçika'dan gelen İsmet Yeşilyurt oy kullandığı çok mutlu olduğunu belirterek, seçimin hayırlı uğurlu olmasını diledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER