28 Şubat davası başladı

28 Şubat'ta hükümeti devirmeye iştirakten 103 sanığın yargılanacağı davanın ilk celsesi bugün yapılıyor.

28 Şubat davası başladı

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün başladı. Ankara Adliyesi'nde yan yana bulunan 10. ve 11. Ağır Ceza Mahkemeleri'nin arasındaki duvar yıkılarak oluşturulan geniş salonda yapılacak duruşmalar, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığınca salona kurulan görüntü ve ses sistemi ile kayıt altına alınacak. Görüntü kayıtlarını, yazılı tutanağa dönüştürürecek olan mahkeme kalemi, bunları, daha sonra taraflara verecek. Duruşma, kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasıyla başlayacak. İddianamenin okunması için TRT'den iki spiker hazır bulunacak. İlk olarak, tutuklu sanıkların ifadelerinin alınacağı duruşmalar, 6 Eylül'e kadar sürecek. 

TEK SİVİL SANIK GÜRÜZ 
Aralarında emekli orgeneraller Çevik Bir, Erdal Ceylanoğlu, Çetin Doğan, Teoman Koman, Fevzi Türkeri ile emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, emekli Korgeneral Kamuran Orhon, MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan ve eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün de bulunduğu 76 kişinin tutuklandığı soruşturma sırasında, tutuklananlardan Albay Mehmet Haşimoğlu, tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybetti. 

BİR NUMARA KARADAYI 
Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten savcılık, hazırladığı iddianameyi, 22 Mayıs 2013'te, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. İddianamede, 103 sanığın, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebrendevirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan, ağırlaştırılmış müebbet hapisleri istendi. 28 Şubat kapsamında 14 operasyon yapıldı. İddianamede, bir numaralı sanık Karadayı, iki numarada Bir, üçcü numarada Özkasnak yer alıyor. 199'u asker toplam 438 sivil mağdurun bulunduğu davada, dönemin Başbakanı Tansu Çiller mağdurların başında geliyor. Mahkeme 38 tutuklu sanıkğı tahliye ederken, 37 sanığın tutukluluk hali sürüyor. 
<< Önceki Haber 28 Şubat davası başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER