4 bakanla ilgili önerge Meclis'i karıştırdı!

Meclis, 4 bakanla ilgili fezlekeler için soruşturma komisyonu önergelerini görüştü. Muhalefet, AK Parti’nin önergesinde sadece görevi kötüye kullanmak yazdığını ve bakanların aklanmaya çalışıldığını kaydetti.

4 bakanla ilgili önerge Meclis'i karıştırdı!

Meclis Başkan Vekili Meral Akşener başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda adı geçen Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar hakkındaki fezlekeler konusunda bir soruşturma komisyonu açılmasına yönelik CHP ve AKP’nin önergelerini görüştü. Muhalefet AKP’nin verdiği önergede bakanlara isnat edilen suçlamalar ve bunların Türk Ceza Kanunu’ndaki karşılıklarının yer almadığını belirtti. Bu nedenle önergenin Genel Kurul’da okunmamasını istedi. Başkanvekili Meral Akşener ise kendisinin böyle bir yetkisi olmadığını belirtti ve önergeyi okuttu.  

İÇ TÜZÜĞE AYKIRI

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP’nin verdiği önergelerde bakanlarla ilgili resmi belgede sahtecilik, rüşvet, kaçakçılık kanuna muhalefet, görevi kötüye kullanmak, suçluyu kayırma ve nüfus ticareti gibi suçlama iddiaları yer aldığını vurguladı. AKP’nin ise verdiği önergede sadece nüfus ticareti ve görevi kötüye kullanmak konularının yer aldığını belirtti. Bunun bir soruşturma değil aklama önergesi olduğunu vurguladı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in hukuka ve iç tüzüğe aykırı önergeyi genel kurula gönderdiğini belirtti.  BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de AK Parti tarafından verilen önergede 4 bakanla ilgili isnat edilen suçlara yönelik fiillerin yer almadığını kaydetti. Önergenin bu yönüyle iç tüzüğe aykırı olduğunu kaydetti.  AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise hiçbir iddianın üstünün örtülmesi ve kapatılması söz konusu olmadığını ileri sürdü.BUGÜN
<< Önceki Haber 4 bakanla ilgili önerge Meclis'i karıştırdı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER