400 hakim ve savcıdan kariyerleri pahasına itiraz

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yaz kararnamesi yargı mensuplarını ayağa kaldırdı. Görev yeri değişen 2 bin 500 hakim ve savcıdan 400'ü karara itiraz etti.

400 hakim ve savcıdan kariyerleri pahasına itiraz

Kamuoyunda "kıyım kararnamesi" olarak adlandırılan HSYK'nın yaz kararnamesi yargıda deprem etkisi oluşturdu. Yaz kararnamesiyle 200'ün üzerinde başsavcı ve ağır ceza mahkemesi başkanı ile Adalet Bakanlığı'nda görevli bürokratlar tenzili rütbeye uğrayarak unvansız görevlere atandı. Hakim ve savcıların atandıkları görevde süreleri dolmadan, atama ve nakil yönetmeliğine aykırı olarak tayin edildikleri ileri sürüldü.

400 HUKUKÇU İTİRAZ ETTİ

Yargıda "keyfi tasfiye" yorumlarına sebep olan bu atamalarla 2 bin 500 Hakim ve Savcı'nın görev yeri değişti. Bu durum listede adı bulunan yargı mensuplarını ayağa kaldırdı. 400 hukukçu mesleki kariyerleri pahasına karara itiraz etti.

YARGIDA PROTESTO

İtiraz edenler arasında Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Başsavcılık gibi önemli görevlere atanan hakim ve savcılar da var. Karara itiraz edenler arasında terfi edenlerin bile olması yargı mensuplarının protestosu olarak yorumlanıyor.

"İTİRAZ DİLEKÇESİ ARTACAK"

İtiraz süresi henüz dolmadı. Yargı çevrelerinde süre doluncaya kadar verilecek olan dilekçe sayısının 500'ü geçeceği konuşuluyor.

<< Önceki Haber 400 hakim ve savcıdan kariyerleri pahasına itiraz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER