5 ilde gerçekleştirilen operasyondaki çarpıcı detay!

TCDD Liman İşletme Müdürlüğü ihalelerine fesat karıştırma ve rüşvet iddialarına yönelik beş ilde operasyon düzenlendi.

5 ilde gerçekleştirilen operasyondaki çarpıcı detay!

25 kişinin gözaltına alındığı soruşturmada 12 kişinin arandığı belirtildi. Gözaltıların hemen ardından operasyonu gerçekleştiren bir emniyet müdür yardımcısı ile iki şube müdürü görevden alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın bacanağı C.H.’nin de olduğu iddia edildi. Ancak polislerin C.H.’yi bulamadığı, şüphelinin İstanbul’daki evini saat 02.00 sıralarında terk ettiği ileri sürüldü.

İzmir’de TCDD Liman İşletme Müdürlüğü ihalelerine fesat karıştırma ve rüşvet iddialarına yönelik beş ilde operasyon düzenlendi. Zaman'ın haberine göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda aralarında daire başkanı, işletme müdürü, müdür yardımcıları, oda başkanı ve işadamlarının da bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın bacanağı C.H.’nin de olduğu belirtildi. Yıldırım, operasyonu “Ben bunu halkımızın takdirine sunuyorum ve çok anlamlı buluyorum. Zamanlaması manidar.” şeklinde yorumladı. TCDD, 8 çalışanının gözaltına alındığını açıkladı. Operasyon kapsamında 12 kişinin daha arandığı belirtildi.

24 kişinin tutuklandığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından dün İzmir merkezli bir operasyon düzenlendi. Alınan bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele’ye TCDD’nin kontrolü altındaki İzmir, Van ve Hatay’daki bazı liman işletmelerinde usulsüzlüklerin olduğu yönünde bir ihbar mektubu geldi. Bunun üzerine ekipler, ihbar mektubuyla ilgili çalışma yapılması için İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdi. Şube ekipleri de şüpheli isimlerle ilgili teknik ve fiziki takip yapılması için savcılık kanalıyla mahkemeden karar aldı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ihaleye fesat karıştırma, rüşvet, yolsuzluk, irtikap, ihalelerle ilgili bilgi sızdırma ve limanlardaki işlemlerde usulsüzlük iddiasıyla yürütülen soruşturmayla ilgili 6 ay boyunca teknik takip yürütüldü. Detaylı bilgilere ulaşılmasının ardından soruşturma savcısı, gözaltı yapılması için karar verdi.

Ancak 17 Aralık soruşturması sonrasında İzmir’in de aralarında bulunduğu bazı şehirlerde KOM Şube ekiplerinin görevden el çektirilmesi, gözaltı kararlarını etkiledi. Bunun üzerine dosya bekletildi. Görevden alınanların yerlerine yeni isimlerin atanmasının ardından operasyon için karar alındı. Dün sabah 06.00 saatlerinde başta İzmir olmak üzere İstanbul, Ankara, Van ve Hatay illerinde eşzamanlı yapılan operasyonlarda 25 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında şu isimlerin olduğu öğrenildi: Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Y.Ö., TCDD Limanlar daire başkanı M.Y., eski Daire Başkanı olan Van Gölü Feribot İşletme Müdürü Ş.Ç., İskenderun Liman Müdür Yardımcısı O.N., TCDD Alsancak Liman İşletme Müdürü T.Y., Terminal Şefi H.Ç., Operasyon Müdürü İ.O., Terminal Konteyner Şefi M.A., Liman Müdür Yardımcısı M.Ö., Liman İşletme Müdür Yardımcısı B.B., Liman İşletme Operasyon Müdürü Ş.A., memur N.A., puantör memurlar H..B. ve A.O.Y., işadamları S.E. ve G.B.

Gözaltına alınanlar arasında eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın bacanağı C.H.’nin de olduğu iddia edildi. Ancak polislerin C.H.’yi bulunamadığı, şüphelinin İstanbul’daki evini saat 02.00 sıralarında terkettiği ileri sürüldü. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından düzenlenmek istenen ikinci yolsuzluk operasyonunda şüpheliler arasında isminin geçtiği öne sürülen işadamı M.C.B.’nin de gözaltına alınanlar arasında olduğu savunuldu. İhaleye fesat karıştırma, rüşvet, yolsuzluk, irtikap, ihalelerle ilgili bilgi sızdırma ve limanlardaki işlemlerde usulsüzlük yapmakla suçlanan zanlıların, İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri alınmaya başladı. Operasyon kapsamında 12 kişinin daha arandığı belirtildi.

Operasyonu yapan müdürler görevden alındı
İzmir’de dün sabah Liman İşletmesi’ne yönelik operasyonu gerçekleştiren bir emniyet müdür yardımcısı ile iki şube müdürünün görevden alındı. Operasyonu yapan birimlerin başındaki Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Behzat Tuzcu’nun öğleden sonra görev yeri değişti. Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele şubelerinden sorumlu Mehmet Ali Şevik, eşyalarını toplayarak şubeden ayrıldı
<< Önceki Haber 5 ilde gerçekleştirilen operasyondaki çarpıcı detay! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER