7 bin kişi dinlendi haberlerinin perde arkasındaki gerçek ortaya çıktı

'7 bin kişi dinlendi' haberlerinin perde arkasını Tevhid Selam Kudüs Terör Örgütü soruşturmasını yürüten polisler, açıkladı. 17 aralık yolsuzluk operasyonunun ardından gerekçesiz tasfiye edilen müdürler, Yeni Şafak ve Star gazetesinde yayımlanan haberlerin gizli soruşturmayı deşifre ettiğini belirtti.

7 bin kişi dinlendi haberlerinin perde arkasındaki gerçek ortaya çıktı

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından görevden uzaklaştırılan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse ve Müdür Yardımcısı Özgür Açıkgöz, avukatları aracılığıyla önemli bir açıklama yaptı. Avukat Kemal Şimşek Tevhid Selam Kudüs Ordusu Terör Örgütü'ne yönelik soruşturmayı hatırlatarak '7 bin kişi dinlendi' haberlerinin perde arkasını anlattı.

Hatırlanacağı üzere hükümete yakınlığı ile bilinen Star ve Yeni Şafak gazeteleri 24 Şubat'ta '7 bin kişi dinlendi' iddiasını manşete taşımıştı. Fakat İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı rakamı 2280'e indirmişti. Ardından soruşturma savcısı Adnan Çimen dinlenen kişi sayısını 240 olarak açıklamıştı. Bu gelişmeler akıllara 'gizli soruşturma bu hamleyle engellenmek mi' istendi sorusunu getirmişti.

Avukat Şimşek, soruşturmanın Köse ve Açıkgöz'ün görev yaptığı dönemde büyük bir gizlilik ve hassasiyetle yapıldığına dikkat çekerek" Hal böyleyken söz konusu soruşturma dosyaları, müvekkillerin görevden alınmasından kısa bir süre sonra bazı basın ve yayın kuruluşlarına servis edilerek deşifre edilmiştir."dedi.

Avukatları aracılığıyla açıklama yapan Köse ve Açıkgöz,"Yaklaşık 2 yıl süren bu soruşturma boyunca toplam 240 kişi dinlenmişken kamuoyuna 7 bin kişi dinlenmiş gibi servis yapılarak adeta milletimiz aldatılmak istenmiştir."ifadelerini kullandılar.

Eski müdürlerin açıklamasında, soruşturma kapsamında takip edilen bazı şahısların devletin mahrem bilgilerini İran'a servis ettiği bilgisi de yer aldı. Eski Müdürler Yargıtay tarafından defalarca eli kanlı terör örgütü olarak onanan Tevhid Selam Kudüs Ordusu'na ilişkin delillerle ilgili ise 2003 yılında yaşanan olaylara dikkat çektiler.

"2003 yılında el kaide örgütünce Beyoğlu ve Şişli'de Sinagog, elçilik binalarına yapılan saldırılarda olduğu gibi dünya kamuoyunda Türkiye'yi savunmasız duruma sokacak faaliyetler, delillerle ortaya konulmuş. Ne yazık ki bu bilgiler fütursuzca deşifre edilmiştir."

Cadı avı kapsamında tasfiye edilen müdürler, Tevhid Selam Kudüs Ordusu terör örgütüyle ilgili soruşturmayı deşifre eden ve itibarsızlaştırmaya çalışanlarla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.


<< Önceki Haber 7 bin kişi dinlendi haberlerinin perde arkasındaki gerçek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER