AK Parti araştırdı, fatura o isimlere kesildi!

Taraf Gazetesi'nin iddiasına göre Gezi eylemlerinin faturası Vali Mutlu, Emniyet Müdürü Çapkın ve Başkan Kadir Topbaş’a çıktı.

Taksim gezi olaylarının yeni görüntüleri ortaya çıktı

Taksim’de başlayan ardından da tüm yurda yayılan Gezi Parkı eylemlerinin faturasının İstanbul’un üç önemli yöneticisine çıktığı öne sürüldü. Taraf'ın Ankara kulislerine dayandırdığı haberine göre AK Parti, Gezi Parkı eylemlerinin büyümesinden ve hükümetin ilk etapta yeterli düzeyde bilgilendirilmemesinden, İstanbul yönetimini sorumlu tutuyor, Ankara kulislerinde de, İstanbul Valisi ile İstanbul Emniyet Müdürü’nün görevden alınması için, “uygun zaman” beklendiği konuşuluyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da, eylemler nedeniyle önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerdeki şansını büyük ölçüde yitirdiği iddia ediliyor.

RUTİN EYLEM DENMİŞ

Gezi Parkı eylemlerinin AK Parti içindeki tartışmaları halen devam ediyor. Parti kurmayları, eylemlerin tüm aşamalarını mercek altına alırken yapılan araştırmalarda, eylemler zirveye ulaşmadan önce İstanbul yönetiminin Ankara’yı yanlış bilgilendirdiği öne sürüldü. 31 Mayıs'tan önce Gezi Parkı eylemi konusunda Başbakan Erdoğan’a, “Rutin bir çevre eylemi” gibi sunulduğu belirtildi. İddialara göre Başbakan Erdoğan ve hükumet üyeleri, yanlış bilgilendirmeden dolayı olaylara ancak büyüdükten sonra el koydular. Bu da, hükümeti zor durumda bıraktı.

HEDEFTE 3 YÖNETİCİ VAR

Taraf'a göre AK Parti yöneticileri, kapalı kapılar ardında yanlış bilgilendirme ve yönlendirmeden dolayı İstanbul’un üç yöneticisini suçluyor ve “Kasıt yok ancak ihmal var” görüşü hakim. Bu nedenle, eylemlerin büyümesi ve hükümetin ilk aşamada yeterli bilgilendirilmemesi konusunda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın sorumlu tutuluyor. Bu isimlerin ya görev yerlerinin değiştirileceği ya da tekrar aday yapılmayacağı yine iddialar arasında.
<< Önceki Haber AK Parti araştırdı, fatura o isimlere kesildi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER