Adliye önünde bekleyen ailelerin önünde provokasyon

İstanbul Adalet Sarayı önünde 2 grup arasında kavga çıktı. Bıçak ve sopa taşıyan grup adliye bahçesinde birbirine girdi. Polis yakınları tarafından bölgeden uzaklaştırılmaya çalışan grup, tüm müdahalelere rağmen adliye bahçesini terketmedi.

Adliye önünde bekleyen ailelerin önünde provokasyon

Yüzlerce polisin bulunduğu bahçeye kavga etmek için gelen 2 grubun provokasyon için buraya geldiği tahmin edildi.

Geçtiğimiz Salı günü gözaltına alınan polislerin yakınlarının Cuma gününden bu yana İstanbul Adalet Sarayı önündeki bekleyişleri devam ediyor. Sakin bir şekilde olay çıkarmadan gözalaltına alınan polisleri bekleyen ailere yönelik zaman zaman provokatif eylemler yapılıyor. Gece geç saatlerde Çağlayan Adliyesi bahçesine gelen bıçaklı ve sopalı 2 grup birbirine girdi. Aile önünde bekleyen kalabalık tarafından defalarca uyarılan grup adliye bahçesini terketmedi. 2 grup arasında çıkan kavgada herhangi bir yaralanma olmazken çevik kuvvet ekipleri kavgaya müdahale ederek iki grubu gözaltına aldı. Kavga öncesi grup içinde bulunan 16-17 yaşlarındaki bir genç, kendilerini "Çağlayan grubu" olarak tanımlarken, karşı tarafı ise "Kuştepe grubu" olarak tanımladı. Adliye önünde bekleyen polis yakınlarıyla bir alakalarının olmadığını söyleyen kişi, laf atma sebebiyle kavga ettiklerini söyledi.

Zaman'da yer alan habere göre, emekli bir emniyet görevlisi ise adliye bahçesinde yaşanan kavganın ve polisin müdahaleye hazır bir şekilde beklemesinin normal olmadığını söyledi. Grubun kavga etmek için yüzlerce polisin bulunduğu alanı seçmesinin normal olmadığını söyleyen emekli polis, "Grup dışarıya çıkarılmak istenmesine rağmen provokasyona devam etme çabası var. Çevik kuvvet normal bir olayda grubu gözaltına almak için beklemez. Müdahaleye bizzat Çevik Kuvvet Şube Müdürü'nün müdahil olması alışık olunmayan bir durumdur. Adliye önünden yaklaşık 300 metre ileriye giderek Çevik Kuvvet Müdürü gözaltı yapmaz. Bu çıkan kavganın provokasyon amacıyla çıktığı izlenimini oluşturuyor." diye konuştu.
<< Önceki Haber Adliye önünde bekleyen ailelerin önünde provokasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER