Akif Beki'nin pes dedirten iddiası bildiğiniz yalan çıktı

Hürriyet yazarı Akif Beki'nin Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün hakkındaki 'ters kelepçeyi kendi istedi' iddiası yalanlandı.

Akif Beki'nin pes dedirten iddiası bildiğiniz yalan çıktı

Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün ters kelepçe ile sağlık muayenesine getirilmesinin ardından Akif Beki, bu uygulamayı, 'Atayün'ün kendisinin istediğini' yazmıştı. Atayün'ün avukatı ise iddiayı yalanladı.

Emniyete yönelik operasyonda gözaltına alınan, eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün elleri arkadan kelepçeli olarak sağlık muayenesine getirilmesi tartışma oluştumuş, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da dahil pek çok kesim bu uygulamaya tepki göstermişti. Ancak Hürriyet yazarı Akif Beki, bugünkü yazısında, Yurt Atayün’e ters kelepçenin kendi isteğiyle takıldığını ve bunun tutanakta da yer aldığını yazdı ve bu taleple bir ‘algı operasyonu’nun amaçlandığını öne sürdü. Yurt Atayün’ün avukatı Niyazi Atasoy ise Akif Beki’nin yazısında dile getirilen iddianın doğru olmadığını belirterek, “Böyle bir tutanak varsa bile müvekkilimizin imzası yoktur” dedi.

Radikal'in haberine göre, Yurt Atayün’ün avukatı Niyazi Atasoy, “Yurt Atayün kendisi kelepçe istemedi. Kelepçe takılırken usule aykırı olduğu, bizzat davet üzerine gelerek teslim olduğu, kaçma şüphesinin olmadığı, bu nedenle kelepçe takılamayacağına dair itiraz edildi. Bu itiraza rağmen kelepçe takıldı. Kendi rızasıyla değil, itirazına rağmen takıldı” dedi.

Avukat Atasoy, “Tutanakta yazılı kendi isteğiyle kelepçe takıldı iddiasına ne diyorsunuz” yönündeki soruya ise “Böyle bir tutanak varsa bile müvekkilimizin imzası yoktur. Bilgisi dışında tutulmuştur” cevabını verdi. Atasoy, Yurt Atayün’ün kesinlikle kelepçe takılmasına yönelik bir talebinin olmadığını da ekledi.


AKİF BEKİ NE DEMİŞTİ?
Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün, elleri arkadan kelepçeli olarak sağlık muayenesine getirilmesi tartışma yaratmış, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, tepki çeken bu uygulamayı isim vermeden eleştirmişti. Akif Beki, Yurt Atayün’ün kendisini gözaltına alan polislere, “Madem kelepçeleyeceksiniz, arkadan kelepçeleyin” dediğini ve polislerin de bu sözleri bir tutanağa geçirdikten sonra kendisine ters kelepçe taktığını ve bu talebin bir ‘algı operasyonu’ oluşturmayı amaçladığını yazdı.

Terörle Mücadele Şubesi’nin eski müdürü olan Yurt Atayün, bir dönem kendi emri altında çalışan TEM Şube polisleri tarafından sağlık kontrolüne getirilişinde, "Kimin ülkemizde operasyon yaptığı çok net görülüyor" demiş, muayeneden çıkarken de basın mensuplarına "Sistematik olarak psikolojik işkence yapılmaktadır" diye seslenmişti.
<< Önceki Haber Akif Beki'nin pes dedirten iddiası bildiğiniz yalan çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER