Altın yüklü o uçağın sırrı soruşturma dosyasında

1.5 ton altınla Türkiye'ye inen esrarengiz uçağın sırrı, yaklaşık 1 yıl sonra yolsuzluk ve rüşvet operasyonu soruşturma dosyasında ortaya çıktı.

Altın yüklü o uçağın sırrı soruşturma dosyasında

Türkiye dün gözaltına alınan şüpheliler arasında bakan çocukları, üst düzey bürokratlar ve ünlü işadamlarının bulunduğu ‘yolsuzluk operasyonu’yla sarsılırken, soruşturma dosyasında bazı bakanların isimlerinin de rüşvet suçlamalarıyla birlikte yer aldığı öne sürüldü.

Soruşmada kilit isim olarak gösterilen İran kökenli işadamı Reza Zerrab'a ait olduğu iddia edilen 1,5 ton altın yüklü uçağın İstanbul'a inişi ile çok ilginç bağlantılar ortaya çıktı. 2013 yılı Ocak ayında İstanbul'a inen özel bir havayolları şirketine ait uçakta 1.5 ton altın bulunmuş, uçak apronda günlerce bekletilmişti. 
Altın dolu uçak o günlerde çok konuşulmuş hatta Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı soruşturma raporu üzerine savcılık harekete geçmişti.

İşte o uçak, gündemi sarsan soruşturma dosyasında oldukça ilginç bir şekilde yer alıyor.

Radikal Gazetesi'nin soruşturma dosyasına dayandırdığı haberine göre şüpheli Reza Zerrab, mühürlenen uçağın kurtarılması için bir Bakan'dan yardım istedi ve yardım karşılığında aynı bakana rüşvet verdi. 

Habere göre “Gana’da bulunan Omanye Gold Mining LTD. şirketi tarafından 500 kilogramlık kısmı Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bulunan Duru Döviz ve Kıymetli Madenler Şirketi’ne, geri kalanının ise İran’da bulunan Sorinet Holding isimli şirkete gönderileceğini ifade eden çete üyeleri, kargonun Türkiye’ye girişi için gerekli hiçbir evrakı ibraz edemedi. Evraksız olarak 1.5 ton altını Türkiye’ye sokmaya çalışan çete üyelerinden şüphelenen yetkililer uçağı mühürledi, ancak çete üyeleri alternatif planı devreye soktu. Rıza Zarrab, bir bakanla irtibata geçerek devreye girmesini istedi. 

İddiaya göre Bakanın devreye girmesi sonucunda ikinci bir dilekçe istendi ve Türkiye devre dışı bırakılarak altınların Dubai’ye gitmesinin önünü açacak değişiklikler yapıldı. Evraklarda kargonun alıcı adresi Dubai, içeriği de doğal taş olarak değiştirildi. Uçağı mühürleyen yetkililer kargonun altın olduğunu, alıcı adresinin Türkiye olarak göründüğünü, eksik evraklarla Türkiye’ye sokulmaya çalışıldığını ve altınların bulunduğu kasalarda Beylikdüzü’nde Master Turizm isimli şirketin künye bilgilerinin yazılı olduğunu, kayıt altına aldılar. 
Ancak habere göre tüm bu usulsüzlüklere rağmen, düzenlenen sahte evraklarla 18 Ocak günü hiçbir adli işlem yapılmadan 1.5 ton altın bulunan kargo uçak Dubai’ye hareket etti. Bakana ise, uçağın Türkiye’den çıkması sonrasında 1.5 milyon euronun rüşvet olarak verildiği belirlendi.''


<< Önceki Haber Altın yüklü o uçağın sırrı soruşturma dosyasında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER