Anayasa Mahkemesi Başkanı'ndan kritik uyarılar

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'tan kritik uyarılar geldi. Kılıç, yeni anayasanın yüksek bir katılımla hazırlanması gerektiğini söyledi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı'ndan kritik uyarılar

  • Kılıç, "Yeni anayasada tek çizgi insan onuru olmalı" dedi.
  • Başkanlık sistemi tartışmalarına değindi, güçler ayrılığı ilkesine vurgu yaptı.
  • Merhum Başbakan Ecevit'in yaşadığı olayla ilgili dikkat çekici bir anekdot paylaştı.

TÜSİAD'in istişare kurulu toplantısının onur konuğu Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'tı. Kılıç'ın gündeminde ise yeni anayasa vardı. 

Sürecin işleyişinden memnun olmayan Kılıç, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarına da değindi ve "Farklı önerilere kapılar kapatılmamalı" dedi. 

Kılıç, anayasanın yüksek bir katılımla yapılması uyarısında bulundu, siyasi partilerin tek kırmızı çizgisinin ise insan onuru olması gerektiğine işaret etti. 

Haşim Kılıç, gündemdeki hükümet sistemi tartışmalarına da değindi. Başkanlık ya da yarı başkanlık gibi tercihlerin parlamentonun yetkisinde olduğunu söyleyen Kılıç, güçler ayrılığı vurgusu yaptı.

Anayasa mahkemesi başkanı, siyasi partilerin kapatılmasına ilişkin de dikkat çeken bir anekdot paylaştı. Kapatmaya karşı merhum başbakan Bülent Ecevit'in düzenleme yapmak istediğini anlatan Kılıç, o dönem Anayasa Mahkemesi tarafından Ecevit'e adeta muhtıra verildiğini söyledi.  

<< Önceki Haber Anayasa Mahkemesi Başkanı'ndan kritik uyarılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER