Ankara Emniyeti'nde ikinci deprem!

İstanbul merkezli büyük yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından Emniyet teşkilatında başlatılan ‘cadı avı' aralıksız devam ediyor.

Ankara Emniyeti'nde ikinci deprem!

  • Ankara Emniyeti'nde 80 müdürün yeri değiştirildi

50'ye yakın ilin Siber, İstihbarat, Terörle Mücadele (TEM), Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube müdürlüklerinde yapılan tasfiyenin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde ikinci bir tasfiye süreci daha yaşandı. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın talimatıyla geçtiğimiz hafta aralarında 80 müdür ve amirin de bulunduğu yaklaşık 600 emniyetçinin görevden alınmasının dün gece Ankara'da ikinci bir şok daha yaşandı. Aralarında Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde KOM, Mali, Siber ve Organize Şube Müdürleri'nin yanı sıra çok sayıda ilçe emniyet müdürünün de aralarında bulunduğu 80'ye yakın emniyet emniyet müdürünün görev yerleri değişti.

Operasyon kapsamında tutuklanan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan'ı gözaltına alan ekibin başında olan ve operasyonun hemen ardından görevden alınan Organize Suçlar Müdürü Şamil Kaya, ikinci kez görevden alınarak "kızak" göreve çekildi. (Milliyet)

 Bakan Ala'nın talimatıyla yapıldığı öğrenilen yeni tasfiye operasyonunda, 17 Aralık operasyonu sonrasında KOM, Mali, Siber, Organize ve Narkotik Şube Müdürlükleri görevlerinden alınan müdürlere yeni dönemde her hangi bir görev taltif edilmedi. Daha önce görevden alınan şube müdürleri İl emniyet müdürlüğünün emrine alındı.

ZAMAN

<< Önceki Haber Ankara Emniyeti'nde ikinci deprem! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER