Ankara'da çok kritik hafta

CHP ve MHP 17-25 Aralık tarihlerini ‘yolsuzluk haftası’ ilan ederken, iktidarın da bunu gölgede bırakacak bir operasyon için düğmeye bastığı öğrenildi

Ankara'da çok kritik hafta

AKP’li eski dört bakanın isminin karıştığı 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonun birinci yıldönümü, Ankara’da “siyasi tansiyonun” yükselmesine yol açtı. Muhalefet partileri, 17-25 Aralık tarihlerini “yolsuzluk haftası” ilan ederken, AKP Hükümeti de bunu gölgede bırakacak bir operasyon için düğmeye bastı. Taraf Gazetesi'nin haberinin ayrıntıları şöyle:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun da bir soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdığı operasyonda, aralarında cemaat üyelerinin, Gezi eylemi destekçiklerinin de yer aldığı çok sayıda kişinin gözaltına alınacağı öne sürüldü. Operasyonun konusu henüz netlik kazanmadı. Ancak, operasyonun konusunun, hırsızlık, gasp, ahlaksızlık” gibi konuları da içermesi konusunda talimat verildiği iddia edildi.
 
Tanrıkulu’nun, bir soru önergesi ile ortaya çıkan “17 Aralık’ı gölgeleme operasyonu”nun ayrıntıları netleşti. Buna göre, CHP ve MHP’nin, 17-25 Aralık’ı “yolsuzluk haftası” ilan etmesi AKP Hükümeti’ni rahatsız etti. CHP ve MHP’nin bu hafta içinde yapacağı etkinliklerle ilgili hazırlanan istihbarat raporları, kritik kararların alındığı “perspektif” toplantısında değerlendirildi. Devletin zirvesinde gerçekleşen toplantıda 17-25 Aralık’ı gölgede bırakacak bir operasyon yapılması kararlaştırıldı. İddiaya göre, operasyon bir hafta sürecek ve günde 25-30 kişinin gözaltına alınması sağlanacak. Operasyonun, Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 43 ilde yapılması öngörülüyor. Operasyon kapsamında gözaltına alınması beklenen kişi sayısının ise, bin kişi değil 200-300 kişi olduğu öğrenildi.
 
KONU HENÜZ NETLEŞMEDİ
 
17-25 Aralık tarihleri arasında yapılması planlanan operasyonun Ankara merkezli olması öngörüldü. Ve bunun içinde, Emniyet’te bazı birimlerde izinlerin iptal edildiği öğrenildi. Operasyonun konusu ise henüz netleşmedi. Ancak, kulislerde, operasyonun, “hırsızlık, dolandırıcılık, uyuşturucu” gibi suç unsurlarını da içermesi istendiği konuşuluyor. Bu çerçevede birkaç operasyonun birleştirilmesinin de planlandığı kaydedildi. 

Bu arada, 17-25 Aralık operasyonu için masada bulunan dosyalar arasında, KPSS’deki sınav sorularının çalınması iddiasının da yer aldığı belirtildi. 
 
<< Önceki Haber Ankara'da çok kritik hafta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER