Ankara'da saldırıyı düzenleyenler yakalandı

Saldırıyı düzenleyen iki kişi yakalandı. Zanlıların üzerinden el bombası çıktı.

Polisevine roketatarlı saldırı

Ankara'da Emniyet binalarına yönelik roketli saldırıların ardından köpeklerle iz süren polis, tüm yollarda uygulama yaparak zanlıların şehri terk etmesini engelledi. Saldırıyı gerçekleştirdikleri belirlenen 2 kişi Konya Yolu ODTÜ Ormanı'nda sıkıştırıldı. Çıkan çatışmada saldırganlardan biri yaralı, diğeri ölü olarak ele geçirildi.  Saldırganlardan ölenin daha önce AK Parti Genel Merkezi’ne LAW silahlı saldırı gerçekleştiren Muharrem Karataş olduğu belirlendi. Yaralı olarak ele geçirilen saldırganın da Serdar Polat olduğu ifade edildi.

Zanlıların üst aramasında çok sayıda el bombası ve silah bulunduğu öğrenildi.

SALDIRININ ARKASINDA YİNE O ÖRGÜT VAR

Yapılan ilk değerlendirmenin ardından saldırının DHKP-C tarafından yapıldığı belirtildi. AK Parti Genel Merkezi’ne 19 Mart’ta yapılan LAW’lı saldırıyı gerçekleştiren ve olaydan sonra Suriye’ye kaçtığı değerlendirilen Muharrem K’nin bu saldırının da şüphelisi olduğu iddia edildi. Terör ve istihbarat ekipleri Muharrem K’nin yakın zaman önce Türkiye’ye giriş yaptığı istihbaratını güvenlik birimleri ile paylaştı. Ancak yapılan tüm araştırmalara rağmen Muharrem K’ye ulaşılamadığı ileri sürüldü.

SALDIRIDA RPG 7 ROKETATAR KULLANILDI

RPG-7, Sovyetler Birliği yapımı bir geri tepmesiz tanksavar silah olup, dünyada en çok kullanılan tanksavar silahı. Etkili menzili 400 metre. Önceki modeli RPG-2'den geliştirildi. Atası II. Dünya Savaşı sırasında Almanlar tarafından geliştirilen Panzerfaust.

40 mm çapında, 95.3 cm uzunluğunda müsademe çarpma sistemiyle çalışan dakikada 4-6 atım yapabilen 25 metre geri tehlike bölgesi bulunan toplu, hafif ve orta zırhlı hedeflere kullanılan timin destek silahı. 900 metreden sonra hedefin bulunamaması halinde roket kendini imha ediyor.
<< Önceki Haber Ankara'da saldırıyı düzenleyenler yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER