Arınç'tan HSYK konusunda 'geri dönüş yok' mesajı!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalar...

Arınç'tan HSYK konusunda 'geri dönüş yok' mesajı!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı..

Bülent Arınç, yeniden yargılanma konusunda yeni bir gelişme olmadığını, Bakanlar Kurulu'nda da görüşülmediğini ifade etti. AB'ye de açıklamalardan dolayı "Önce Türkiye'de ne yapıldığını öğrensinler." şeklinde eleştiride bulunan Arınç, HSYK ile ilgili kanun teklifinin geriye alınmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

İşte Arınç'ın açıklamalarından satır başları:

-(HSYK'nın yapısını değiştiren teklifi) HSYK ile ilgili hususları da içeren kanun teklifi görüşülüyor. Bu bir kanun tasarısı değil. Bir kısım milletvekilleri kanun teklifi vermiştir. Bir teklif olarak komisyonda görüşülüyor. Kavga görüntüleri Meclis'e hiç yakışmıyor. HSYK kanun teklifinin geriye alınması söz konusu değil. Yasamanın yapacağı her türlü tasarruf yargısal denetime açık. Anamuhalefet teklif kanunlaştığında Anayasa Mahkemesi'ne gidebilir.

-(Köşk'te HSYK zirvesi) Biz Anayasa'da değil kanunda değişiklik yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başkanımız ile görüşmelerini yaparlar. Belki yarın açıklama yaparlar...

-(Dershanelerin kapatılması) Dershane konusu bu Bakanlar Kurulu'nda görüşülmedi. Çalışmalarımız devam ediyor. Sayın Milli Eğitim Bakanı ile görüştüm, 'Bittiğinde açıklama yapacağım' dedi.

-(Yeniden Yargılama) Hemen bu işin üstüne atlayacak değiliz, Mahkemeler görevini yapmışlar. Henüz ortada Feyzioğlu'nun ortaya attığı fikirlerin tartışılmasından başka bir şey yok.

-(Bakanların Fezlekesi) Bakanlarla ilgili fezlekelerin Adalet Bakanlığına geldiğini bizzat sayın Bozdağ söyledi. İncelemeleri yapıp gönderecekler. Oradaki fezleke sayısı bini aşmıştı onlara eklenecekler. Komisyona gelip iş fiiliyata dökülürse dokunulmazlıkların kaldırılması ancak gündeme gelebilir. Ne yapılabileceğini TBMM'ye geldikten sonra göreceğiz. Fezlekeler Adalet Bakanlığı'ndan henüz TBMM'ye intikal etmedi.

-(Kılıçdaroğlu'nun "Olağanüstü Hal çalışması yapılıyor" açıklaması) Bu kadar asparagas, bu kadar gerçekle ilgisi olmayan, tabiri caizse bir zarf atma hali kesinlikle doğru değil. Durup dururken nereden aklına geldi, Allah selamet versin.

-(AB'nin HSYK açıklaması) Avrupa Birliği'nin, Türkiye Parlamentosunda görüşülen kanun teklifi üzerinde herhangi bir söz, beyan ve eleştiride bulunması herhalde doğru bir şey değil. Önce Türkiye'de ne yapıldığını öğrensinler..

-(Uludere takipsizlik kararı) Bunu terörle mücadele kapsamında düşünürseniz olan biteni çok daha iyi anlarsınız.

-(Başbakan'ın Zekeriya Öz hakkındaki açıklaması) Ben Sayın Başbakan'ın bu açıklamaları yaptığı zaman yanındaydım. Zekeriya Öz ismini telaffuz ederek bir suçlamada bulunduğunu hatırlamıyorum. 

"Öyle birileri var ki, yaz sporları, kış sporları, şu kadar yurt dışına çıkmışlar" dedi. Yani yarası olan gocunur diye bir söz vardır, arkasından çıktı, demek ki bir cevap vermiş.
<< Önceki Haber Arınç'tan HSYK konusunda 'geri dönüş yok' mesajı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER