Savcı Öz'den Başbakan ve Sabah için suç duyurusu

Savcı Öz'den, Başbakan Erdoğan ve Sabah gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Savcı Öz'den Başbakan ve Sabah için suç duyurusu

17 Aralık'ta başlayan “Rüşvet ve Yolsuzluk” soruşturmasının koordinatör savcısı Zekeriya Öz, Başbakan Erdoğan ve Sabah gazetesinin kendisiyle ilgili iddiaları hakkında Sabah Gazetesi haber koordinatörü Şaban Arslan hakkında cuma günü suç duyurusunda bulundu.

Savcı Öz, ayrıca kendisiyle ilgili bilgileri yasadışı yollardan temin eden kamu görevlileri hakkında da suç duyurusunda bulundu. HSYK'nın kendisi hakkında yaptığı inceleme sonucunda İstanbul Başsavcıvekilliği'nden alıp geçici bir süreyle Bakırköy Başsavcıvekili olarak atadığı Öz, hakkında çıkan iddiaların asılsız olduğunu belirterek, iddiaların sahipleri Başbakan Erdoğan ile Sabah gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Zaman'daki habere göre; suç duyurusu dilekçesinde Öz, “görevi kötüye kullanma, iftira, hakaret, hedef gösterme ve tehdit” suçlamalarından işlem yapılmasını talep etti. Dilekçesine kendisi hakkında iddialar öne süren Sabah Gazetesi'nin nüshalarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting alanlarında yaptığı konuşmalarda kendisine sarf ettiği sözleri koyan Savcı Öz'ün suç duyurusu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından işleme alındı.
<< Önceki Haber Savcı Öz'den Başbakan ve Sabah için suç duyurusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER