Yılın futbolcusu belli oldu! Altın Top'u kaptı..

2013 Yılının futbolcusu Cristiano Ronaldo oldu! Ronaldo, 2013 yılının Ballon d'Or ödülü ile sonunda Altın Top'u Messi'den kaptı.

Yılın futbolcusu belli oldu! Altın Top'u kaptı..

2013 yılının Ballon d'Or ödülü, Cristiano Ronaldo'ya verildi. İsviçre'nin Zürih kentinde gerçekleştirilen ödül töreninde Lionel Messi ve Franck Ribery ile yarışan Ronaldo büyük ödülün sahibi oldu. 


Ronaldo, 2009 ile 2012 yılları arasında üst üste 4 kez ödülü kazanan rakibi Messi'ye sonunda "dur" diyebildi.

İlk ödülünü 2008 yılında alan ünlü futbolcu, ödülünü almak için sahneye çıktığında gözyaşlarını tutamadı..


Törende, 2013 FIFA Yılın Kadın Futbolcusu Ödülü'nü Alman Nadine Angerer alırken, yılın en iyi golüne verilen "Puskas Ödülü" İsveçli futbolcu Zlatan İbrahimoviç'in oldu.

2013 FIFA Fair Play Ödülü, Afganistan Futbol Federasyonuna verildi. Ayrıca kariyerinde 3 Dünya Kupası bulunan tek isim olan Brezilyalı efsane Pele'ye de Ballon d'Or onur ödülü verildi.

2013 FIFA Yılın En İyi Teknik Direktörü Ödülü'nü Bayern Münih eski teknik direktörü Jupp Heynckes, kadınlar futbolunda ise 2013 FIFA Yılın En İyi Teknik Direktörü Ödülü'nü Silvia Neid kazandı.

2013 FIFA Yılın En İyileri Ödülleri'nde, en iyi 11 futbolcu şöyle belirlendi: 

Manuel Neuer, Philipp Lahm, Sergio Ramos, Thiago Silva, Dani Alves, Andres Iniesta, Xavi, Franck Ribery, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi.

<< Önceki Haber Yılın futbolcusu belli oldu! Altın Top'u kaptı.. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER