Asansör faciasında hayatını kaybedenlerin ailesinden sert tepki

İstanbul Mecidiyeköy'de, 10 işçinin öldüğü asansör kazasında hayatını kaybeden işçilerden İsmail Sarıtaş son yolculuğuna uğurlandı.

Asansör faciasında hayatını kaybedenlerin ailesinden sert tepki

İsmail Sarıtaş'ın(46)cenaze töreni sırasında Sarıtaş'ın yakınları gözyaşlarına boğuldu. Sarıtaş'ın bir yakını, "Ak saraylar yapılırken yavrularımız betonların altında ölüyor." dedi.

Sarıgazi Cemevi'nde düzenlenen törende, Sarıtaş'ın kardeşi Haydar ve babası Hüseyin Sarıtaş taziyeleri kabul etti.Cenaze törenine, Sarıtaş'ın eşi Nezahat, annesi Sakine ve kızı Irmak Sarıtaş'ın yanı sıra çalışma arkadaşları ve çok sayıda yakını katıldı. Cenaze töreni sırasında Sarıtaş'ın yakınları gözyaşlarına boğuldu. 

Cemevi bahçesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan baba Hüseyin Sarıtaş, “Tüm bedellerini ödemeleri gerekir. Benim oğlum mazlum, dürüst, çalışkan, iş yerinde hainliği olmayan bir insandı. Böyle bir evlat yetiştirdiğim için gurur duyuyorum. Devlet yetkililerinden onun için hakkının talep edilmesini istiyorum, geride bir sakat çocuğu bir de karısı kaldı.” dedi.

Sarıtaş'ın akrabası Nevruz Karakuş da, “Bile bile ölüme gitti bu işçiler, yazıklar olsun!” şeklinde konuştu.

'ENGELLİ ÇOCUĞU VAR, NE YAPACAKLAR ŞİMDİ?

Bir diğer akrabası Suna Polat ise, “Yaktılar ciğerimizi! Ak saraylar yapılırken bizim çocuklarımız betonların altında ölüyor. Bizim çocuklarımız gariban, ölüyor. Küçük çocuğu var, sakat, ne yapacaklar şimdi?” dedi.

Cenaze namazının kılındığı sırada ayakta durmakta zorlanan baba Hüseyin Sarıtaş, “Bir Allah'ın kulunu incitmeyen yavrum benim, çalışkan oğlum benim, keşke ben ölseydim senin yerine.” diyerek göz yaşlarına boğuldu. İsmail Sarıtaş'ın eşi Nezahat Sarıtaş ile annesi Sakine Sarıtaş da zaman zaman fenalık geçirdi.

Namazın ardından Sarıtaş'ın cenazesi, defnedilmek üzere Yenidoğan Mezarlığı'na götürüldü.

CİHAN
<< Önceki Haber Asansör faciasında hayatını kaybedenlerin ailesinden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER