'Asansör kazası Bakanlar Kurulu'nun ilk sırasında'

Başbakan, 10 kişinin hayatını kaybettiği İstanbul’daki asansör kazasını Bakanlar Kurulu gündemine taşıyor.

'Asansör kazası Bakanlar Kurulu'nun ilk sırasında'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 10 kişinin hayatını kaybettiği İstanbul’daki asansör kazasının yarın Bakanlar Kurulu’nun ilk gündem maddesi olacağını belirterek, "İhmal varsa, sebepler varsa derinlemesine araştırılacak. Bu konuda bütün sorumlularla ilgili olarak en derin soruşturma ve araştırma yapılacak. Bu olayın açıklığa kavuşturulması ve olayla ilgili hususun karanlıkta kalmaması gerekiyor." dedi.

'ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLAMIŞTIR'

Konya'da bulunan Başbakan Davutoğlu Taşkent ilçesine hareketi öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Şişli Mecidiyeköy’de 10 işçinin hayatını kaybettiği rezidans inşaatında meydana gelen asansör kazasını sorması üzerine Davutoğlu, ailelere taziyelerini ifade ettikten sonra özetle şunları söyledi: "Vatandaşlara Allah sabır versin. Acı verici ve üzüntü verici bir olay. Adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. İhmal varsa, sebepler varsa derinlemesine araştırılacak. Bu konuda bütün sorumlularla ilgili olarak en derin soruşturma ve araştırma yapılacak. Bu olayın açıklığa kavuşturulması ve olayla ilgili hususun karanlıkta kalmaması gerekiyor. İş güvenliği konusunda genel olarak ele alınması gereken önlemleri araştıracağız. Aileler için hukuki anlamda, atılması gereken adımlar yapılacaktır. Mağdur olmamaları sağlanacaktır. Yarın ki Bakanlar Kurulu toplantısında, yardımlarımız değerlendirilecektir. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde iş güvenliği ile ilgili hangi önlemler alındıysa onları alacağız."

Bakan Çelik: Bu olaydan sonra inşaatın devam etmesi söz konusu değil

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 10 işçinin hayatını kaybettiği inşaatta incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan Çelik, "Bu olaydan sonra tabi devam etmesi söz konusu değil. Bütün bu değerlendirmeler yapıldıktan sonra tabi ki değerlendirilip ona göre kararlar alınacak" dedi.
Şişli Mecidiyeköy'de 10 işçinin hayatını kaybettiği inşaat alanına gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, burada incelemelerde bulundu. İnceleme sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Çelik, olayın herkesi büyük üzüntüye sevk ettiğini söyledi. Bütün temenni ve ikazlara rağmen bu olayın meydana geldiğini belirten Çelik, ölenlere rahmet diledi. Olayın, işçilerin yük taşıdığı sırada asansörün raylı sistemden çıkmasıyla meydana geldiğini bildiren Çelik, bunun ötesindeki sebeplerin belirlemesi için de gerekli idari ve adli soruşturmaların devam ettiğini ifade etti.

Çelik, bakanlık müfettişlerinin de olayla ilgili çalışmalarını ilk andan itibaren sürdürdüğünü açıkladı. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Bakan Çelik, olayla ilgili 8 kişinin gözaltında olduğunu aktardı. Bakan Çelik söz konusu inşaatın devam edip etmeyeceği yönündeki soruya ise "Bu olaydan sonra tabi devam etmesi söz konusu değil. Bütün bu değerlendirmeler yapıldıktan sonra tabiî ki değerlendirilip ona göre kararlar alınacak" şeklinde cevap verdi. Faruk Çelik'e incelemeleri sırasında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da eşlik etti.

(CİHAN)
<< Önceki Haber 'Asansör kazası Bakanlar Kurulu'nun ilk sırasında' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER