BBP Genel Başkan Yardımcısı'na akıl almaz soruşturma

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, çok konuşulacak bir soruşturmaya imza attı. Savcılık, Hidayet Karaca ve Ekrem Dumanlı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili basın açıklaması yapan BBP Genel Başkan yardımcısı Kaptan Kartal'ı söz konusu konuşmayla ilgili "kanuna aykırı toplantı ve terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme" suç isnadıyla ifadeye çağırdı.

BBP Genel Başkan Yardımcısı'na akıl almaz suçlama

14 Aralık 2014 tarihinde Türkiye medyaya yönelik yapılan darbe operasyonuna şahit olmuş, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile aralarında dizi yapımcı ve yönetmenlerinin de bulunduğu medya çalışanları gözaltına alınmış, Hidayet Karaca bir dizi senaryosundan tutuklanmıştı. 

Medyaya yapılan bu hukuksuz darbeyi başta sivil toplum kuruluşları, siyasiler ve binlerce vatandaş Çağlayan’daki İstanbul Adaleti önünde toplanarak demokratik bir şekilde protesto etmişti. Kalabalığa destek veren isimlerden biri de Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal’dı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, bir siyasi parti genel başkan yardımcısı olan Kaptan Kartal’a, Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV'ye yapılan hukuksuzluklarla ilgili verdiği demeçler üzerine soruşturma başlattı. 

Savcılık Kartal’ı  "kanuna aykırı toplantı ve terörlü mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme"suç isnadıyla ifadeye çağırdı. Bugün Emniyet'e ifade veren Kartal Samanyolu Haber'in sorularını cevaplandırdı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmayla şaşkınlık yaşayan BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, "Bölücü başı ve eşkıya sürüsü her gün basın üzerinden tehdit yağdırırken  milliyetçi bir partinin genel yardımcısı olarak benim 'Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme' gibi bir suçlamayla hakkımda soruşturma açılmasını kabullenemiyorum." dedi.

Kartal konuşmasına şöyle devam etti:

Allah şahit olsun ki iki açıklamamda da terörle mücadele edenleri, değil hedef gösterme onlar için canımı vermeye hazır olduğumu söyledim. Bir siyasi partinin Genel Başkan yardımcılığını yapan biri olarak basın açıklaması yapmamdan daha doğal ne olabilir.Milletimizin hissiyatlarını dertlerini sorunlarını anlatmak bunların çözüm yollarını göstermek her siyasetçi gibi bizimde  hakkımız olduğunu düşünüyorum. Şiddet, bölücülük, hakaret, iftira ve küfür içermeyen düşüncelerimizin açıklanmasının kime ne zararı olabilir. Hukuk ve adalet rafa kalksın istemiyoruz. Ben terörle mücadele edenleri değil terörü bitirmeyi hedef gösteriyorum. Bir suç varsa terör yapanlar, sokakları yakıp yıkanlar, canlara kıyanlar, devletimizi, milletimizi tehdit edenler, bölmeye çalışanlar suç işliyor. Biz Hukuktan ve Adaletten sapmayacağız,doğruya kimden gelirse gelsin doğru, yanlışa ise kim yaparsa yapsın yanlış demeye, Muhsin Başkanın bize bıraktığı siyasi mirastan ayrılmayarak dik durmaya devam edeceğiz. Bir siyasetçi olarak ülkemiz ve Milletimiz adına endişelerimizi elbette dile getireceğiz.”

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber BBP Genel Başkan Yardımcısı'na akıl almaz soruşturma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER