BBP'den Akşam'a sert tepki: Bunlar paralı itibar celladı

BBP, Akşam’ın kara propaganda için Zeki Üçok’a sarılmasına sert tepki gösterdi.

BBP'den Akşam'a sert tepki: Bunlar paralı itibar celladı

Üçok’un “Cemaat, Alperen Ocakları’nı ele geçirdi.” iddiasına “Artık yeter, bıktık” diye karşı çıkan BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, şöyle konuştu: “Bu anlatılanlar sahtekârlıktan öte bir şey değildir. Paralı itibar cellatları tutmuşlar.”

Balyoz davası hükümlüsü emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok’un Akşam’a verdiği iftira dolu mülakata Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) sert tepki geldi. BBP, haberinin kurgulanma şeklinden aynı zamanda partinin hedef alındığının anlaşıldığı değerlendirmesinde bulundu. Üçok, söz konusu röportajda “Cemaat mensupları sokak ve silahlı şiddet eylemlerine uygun olmadığı için paralel yapı, Alperen Ocakları’na çengel attı. Alperen Ocakları’nı büyük oranda ele geçirdiği bilgisi bana geldi. Muhsin Yazıcıoğlu’nun, ‘Bizim tarlamız çoktan sürülmüş’ sözünün asıl anlamı budur. Büyük Birlik Partisi’nin 17 Aralık’ta paralel yapıyı cansiperane desteklediğini de unutmamalı.” iddiasında bulunmuştu. Üçok’un açıklamalarını değerlendiren BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, “O kişiye itibar eden, itibarsızın ta kendisidir. Ne Cemaat böyle bir şeye tevessül eder ne de Alperen Ocakları böyle bir işin içinde olur.” dedi.

Yazılanların gerçekle ilgisi olmadığını vurgulayan Çayır, BBP ve Alperen Ocakları’na yönelik benzer saldırıların sürekli gündeme geldiğinden yakındı. “Artık yeter, bıktık” diyerek duydukları tepkiyi dile getirdi. Çayır, Alperen Ocakları’na mensup gençlerin elinde silah değil bilgisayar olduğunun altını çizerek şöyle devam etti: “Son zamanlarda ne yazık ki, birileri birilerinin gözüne girmek için tetikçilik yapıyor. Bunların gerçekle ilgisi olmadığını söyleyen de yazan da biliyor. Türkiye’nin çivisi çıkmak üzere. 12 Eylül öncesini, bütün zorlukları, işkenceleri yaşamış bir hareketiz. Bizim oyuna gelmemiz mümkün değil. Ne Cemaat böyle bir şeye tevessül eder ne de Alperen Ocakları böyle bir işin içinde olur. Bizim gençlerimizin elinde silah değil bilgisayar var. Üçok’a itibar eden, itibarsızın ta kendisidir.”

BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’na ait olduğu ileri sürülen “Bizim tarlayı önceden sürmüşler” şeklindeki ifade de röportajda çarpıtıldı. Yazıcıoğlu’nun böyle bir sözü olmadığını dile getiren Çayır, “Bu yapılanlar zalimliktir. Yeter artık. Bu anlatılanlar sahtekarlıktan öte bir şey değildir. Paralı itibar cellatları tutmuşlar.” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber BBP'den Akşam'a sert tepki: Bunlar paralı itibar celladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER