BDP'den İmralı açıklaması!

BDP heyeti İmralı dönüşü açıklamalarda bulundu.

BDP'den İmralı açıklaması!

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Abdullah Öcalan ile İmralı Adası'nda görüştü.

Öcalan'ın, BDP ile gönderdiği mesajda, "Aslında İmralı'da bir basın buluşmasıyla kamuoyunu doğrudan bilgilendirme imkanım olursa sürecin sağlıklı ilerlemesi hususunda ciddi katkılarım olabilir. Hükümetin bu tür basit adımlarla ilgili tereddütlü olmaması gerekir. Nihayetinde 50 bin insanımızın yaşamını yitirdiği 40 yıllık çatışmanın barışını inşaa etmeye çalışıyoruz" ifadeleri yer aldı.

BDP heyeti, terörist başı Abdullah Öcalan ile İmralı'da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yazılı bir açıklama yaptı. BDP'den yapılan açıklamada Öcalan'ın kamuoyuna iletmek istediği mesajlar yer aldı. Öcalan'ın mesajında çözüm sürecinin bütün ağırlığıyla, ciddiyetiyle ve derinliğiyle devam ettiği bilgisi yer alırken, devlet heyetiyle yapılan görüşmelerin de sürdüğü belirtildi.

Basın kuruluşlarına gönderilen mesajda en dikkat çekici bölüm ise, terörist başı Öcalan'ın İmralı'da bir basın toplantısı yapma talebi. Öcalan böyle bir imkanın sağlanması durumunda sürecin sağlıklı ilerlemesine ciddi katkıda bulunabileceğine vurgu yaptı. 

<< Önceki Haber BDP'den İmralı açıklaması! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER