Bakan Bozdağ’dan ilginç benzetme

"Kamuoyunda tartışma konusu olan telefon dinlemelerini disiplin altına alacağız" diyen Bozdağ, MİT için dinleme değişikliğin daha sonra yapılacağını söyledi.

Bakan Bozdağ’dan ilginç benzetme

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bürokraside kıyıma dönüşen görevden almaları ‘parelel yapı’ iddiasına dayandırırken ilginç bir benzetme yaptı. Bozdağ, “Allah şirk, devlet şerik kabul etmez. Herkesin bunu böyle bilmesi lazım.” dedi. Taraf'ın haberine göre, Başsavcı Çolakkadı ve İstanbul Emniyet Müdürü hakkında inceleme izni vermeyeceğini söyleyen Adalet Bakanı Bozdağ, dinlemelere de sınır getiriyor. Ancak MİT’i kapsamayacak

Adalet Bakanı Bozdağ, bazı gazetelerin Ankara Temsilcileri ile yemekte biraraya gelerek, son dönemde yargı alanında ortaya çıkan tartışmaları değerlendirdi.
 
MİT'E DİNLEME SERBEST
"Kamuoyunda tartışma konusu olan telefon dinlemelerini disiplin altına alacağız" diyen Bozdağ, MİT için dinleme değişikliğin daha sonra yapılacağını söyledi. Bozdağ şöyle devam etti; "Örneğin bir savcı, dinlenmesini istediği telefonun o şahsa ait olduğunu ispat edecek. Yok eğer başkası adına ise telefon ve şüpheli tarafından kullanılıyorsa onu da ispat edecek. Ayrıca, telefon dinlemelerinde üçüncü şahıslarla ilgili bilgiler imha edilecek. Bununla ilgili yaptırımları ağırlaştırıyoruz. Bu düzenlemeler savcılıklar aracılığı ile yapılan düzenlemeleri kapsıyor. MİT için ise kanunlarında bir değişiklik yapılması gerekiyor. Bu konuda ise ileride bir çalışma yapılabilir."

Bozdağ'ın verdiği mesajlar şöyle:

İKİ SAVCI VE MÜDÜRE SORUŞTURMA YOK
"HSYK, tarafından inceleme başlatılan bazı savcılar hakkında soruşturma izni vermeyeceğim. İstanbul cumhuriyet başsavcısı Turan Çolakkadı, vekili Oktay Erdoğan ile İstanbul Emniyet müdürü hakkında izin vermeyeceğim. Diğerleri için (Zekeriya Öz ve Muammer Akkaş) izin vereceğim."

GÖREVDEN ALMALAR
"Öncelikle yapılan atamaların tamamı yargıya açıktır. Devletteki görevler yasalar çerçevesinde verilirler. İdare de yasalara uygun olarak atama yapar. Bugün de görevden almalar ve yerine yapılan atamalar yasalara uygun olarak yapılmıştır. İdare hukukunda müktesep hak olmaz."

SAVCILARA İNCELEME TALİMATI
"Bakanlık Teftiş Kurulu'na savcıların soruşturmaları konusunda inceleme yapılmasını talimatını verdim. Bakalım, bir savcı kaç soruşturma açmış ve bu soruşturmaların kaçı davaya dönüşmüş veya davaların ne kadara beratla sonuçlanmış göreceğiz. İnceleme geçmişe dönük yapılacak. Belirli bir zaman sınırlaması da yok."
<< Önceki Haber Bakan Bozdağ’dan ilginç benzetme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER