'Bakara-Makara' diyen Egemen Bağış neyle suçlanıyor?

Egemen Bağış, İranlı Zerrab'dan 3 trilyon rüşvet almakla suçlanıyor..

Egemen Bağış neyle suçlanıyor? İşte detaylar

Ortaya çıkan ses kaydında ''Bakara Makara'' sözleriyle Kur'an ayetleriyle alay ettiği iddia edilen eski Bakan Egemen Bağış, yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla hakkında fezleke hazırlanmış bir siyasetçi. İddiaya göre Bağış'ın İranlı Reza Zerrab'dan, ayakkabı ve çikolata kutuları ile takım elbise kılıfı içinde aldığı 3 trilyon lira rüşvete ait ses kayıtları ve görüntüler delil olarak soruşturma dosyasına girdi...

Ortaya çıkan bir ses kaydında karşısındaki bir gazeteci ile yaptığı iddia edilen konuşmada ''Bakara-makara'' diyerek Kur'an-ı Kerim ile alay ederek kendi partisi hariç toplumun her kesiminden büyük tepki gören Egemen Bağış, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında da rüşvet almakla suçlanıyor.

Soruşturma savcılığının iddiasına göre eski AB Bakanı Egemen Bağış, İran'lı İşadamı Reza Zerrab'ın tomar tomar rüşvet dağıttığı bakanlardan biri. Bağış'ın Zerrab'dan aldığı rüşvetin 1.5 Milyon Dolar, yani yaklaşık 3 milyon Türk Lirası olduğu ileri sürülüyor. 

Bağış'ın Reza Zerrab ve rüşvet çetesinin Türk vatandaşlığına geçişi ve yasa dışı bir çok işlerini kolaylaştırmak gibi konularda devreye girdiği iddia ediliyor. Soruşturma dosyasına giren bilgilere göre, Bağış, rüşveti Zerrab'dan beşer yüz bin dolarlık 3 parti halinde almış. Rüşvetin kılıfı iddiaya göre kimi zaman bir takım elbise, kimi zaman ayakkabı kutusu, kimi zaman da bir çikolata kutusu olmuş. 

Bağış ile Zerrab ve adamları arasında gerçekleşen ve yasal teknik takibe takılan görüşmeleri ile delil olarak soruşturma dosyasına giren görüntüleri de ortaya çıkmıştı. 

19 Nisan 2013 tarihine ait görüntüye göre Ortaköy'e tekneyle yanaşan Reza Zerrab'ın şoförü, iskelede motosikletli bir kurye ile buluşuyor. Zerrab'ın şoförü kuryenin sırtındaki çantadan, içinde 500 bin Amerikan Doları bulunduğu iddia edilen kutuyu alıyor ve Zerrab'ın da bulunduğu araca yöneliyor.



Zerrab, AB Bakanlığı'nın İstanbul Ofisi'nin kapısında kameraya yakalanıyor. Elinde de iddiaya göre 500 bin dolar dolu o ayakkabı kutusu var. Adamları dışarıda kalıyor ve Zerrab içeriye yalnız giriyor. İddiaya göre para dolu kutuyu Egemen Bağış'a veren Zerrab eli boş olarak Bağış'ın yanından ayrılıyor.

Bağış'ın Zerrab'dan aldığı ileri sürülen bir başka 500 bin dolarlık rüşvetin ise ses kaydı ortaya çıkmıştı. "Haramzadeler333" isimli twitter hesabında yayımlanan diyaloglara göre Zerrab'ın son rüşveti de bayramdan önce gönderdiği iddia ediliyordu. 

Ses kaydıyla birlikte bir de fotoğraf paylaşıldı. Burada da rüşveti teslim eden Zarrab'ın adamı Egemen Bağış'ın oturduğu lüks siteden ayrılırken görülüyordu.

<< Önceki Haber 'Bakara-Makara' diyen Egemen Bağış neyle suçlanıyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER