Yeni Şafak'tan bir yalan haber daha

Havuz medyasının bir yalan haberi daha deşifre oldu. Yeni Şafak'ta dün "Bombayı komiser gömmüş" başlıklı haberin doğru olmadığı ortaya çıktı..

Yeni Şafak'tan bir yalan haber daha

Başbakan Erdoğan'ın, 12 Mart'ta düzenlediği Siirt mitingi öncesinde Kurtalan'da görevli emniyet amiri İ.F. ile başkomiser A.B'nin güzergah üzerinde el bombası gömdüğü ve kaos oluşturmak istediği iddiası Yenişafak gazetesinin yalan haberleri arasında yerini aldı. 

Olayın ihbarını, daha önce sosyal paylaşım sitesindeki hesabından Siirt Emniyeti'nde görevli bir müdür yardımcısı hakkında ağır hakaretlerde bulunduğu gerekçesiyle açığa alınan M.H yapmıştı. İhbar değerlendirildi, ancak el bombalarını M.H ve emniyet mensubu bir başka arkadaşının yerleştirdiği ortaya çıktı. Hatta bu iki şüpheliyle ilgili Kurtalan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından tutanak düzenlendi. 

M.H'nin kendisine kumpas kurduğunu düşündüğü için husumet duyduğu İ.F ve A.B ile ilgili daha önce de 20'ye yakın şikayette bulunduğu, müfettişlerin hepsi hakkında "gerçeği yansıtmıyor" raporu düzenlediği ortaya çıktı. M.H'nin bunun üzerine Siirt'teki bomba olayını düzenlediği öğrenildi. 

Ancak olayın ilginç bir başka yanı daha var. Emniyet Genel Müdürlüğü, el bombalarını kendisinin yerleştirdiğine ilişkin jandarma tutanağı olmasına rağmen M.H.'yi göreve iade ederken, diğer iki polisin açıkta kalmalarının devamına karar verdi.
<< Önceki Haber Yeni Şafak'tan bir yalan haber daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER