Başbakan Erdoğan: Bunu açıklamak zorundayım

Başbakan Erdoğan, "Taşeronluk durup dururken çıkmış bir şey değildir" dedi ve açıkladı.

Başbakan Erdoğan: Bunu açıklamak zorundayım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Metal Sendikası 18. Kadın Kurultayı'nda konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından bazı başlıklar şöyle;

* (Terör meselesi) Bu can bu bedende olduğu müddetçe bu acıları dindirmek, bu terörü bitirmek hem kanı hem gözyaşını durdurmak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Hiç kimse yanımızda olmasa da anneler için bu mücadeleye devam edeceğiz. Tahriklere rağmen sabotajlara, engellere rağmen tüm kadınlar için, tüm anneler için, tüm eşler için, tüm çocuklar için bu çabayı sürdüreceğiz. Biz artık ülkemizde yüreği tedirgin şekilde asker yolu gözleyen, her akşam yavrusuna dua ederek uyuyan, her sabah yavrusunun hayali ile uyanan  tedirgin, korkulu anneler görmek istemiyoruz.

* (Kadına şiddet) Çocuğunun gözü önünde savunmasız bir kadına, bir anneye el uzatmak, onu bıçaklamak, ona saldırmak, onu katletmek vicdan dışıdır, insanlık dışıdır, vahşetin ta kendisidir. Kadına yönelik şiddete müsamaha göstermeyeceğiz. Geçmişte görülmeyen, bilinmeyen şiddet şu anda görünür, duyulur, fark edilir hale geldi. Şiddet gerek yasal düzenlemeler sayesinde, gerek duyarlılık sayesinde azalmaya başladı.

* (Kıdem tazminatı) İşçilerimiz hiçbir kaygı taşımasın. Biz işçinin, emekçinin, çalışanın aleyhine hiçbir adım atmadık, atmayız. Kıdem tazminatı deniliyor. Kıdem tazminatıyla alakalı olan her şey spekülasyondur, sadece iktidarı yıpratmaya yöneliktir. 

* Bakınız taşeronluk durup dururken ortaya çıkmış bir mesele değil. Ben de bunu açıklamak zorundayım. Taşeronluk sendikaların bize teklifidir. Niye? Çünkü 'işsizliğe kalkıp iş zemini hazırlayalım' diye getirdikleri bir tekliftir. 
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan: Bunu açıklamak zorundayım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER