Cüneyt Çakır Manchester'da unutulmayacak bir hata yaptı

Övünç kaynağı hakemimiz Cüneyt Çakır kendisinden beklenmeyecek bir hata yaptı. Tam da işler iyi giderken bu ona hiç yakışmadı.

Cüneyt Çakır Manchester'da unutulmayacak bir hata yaptı

Şampiyonlar Ligi'nde gerçekten adına yakışın bir maç izliyorduk. İlk maçta İspanya'da 1-1 berabere kalan takımlardan avantajlı olan hiç şüphesiz Manchester United'dı. İngiliz ekibi gole ihtiyacı olan Real Madrid değilmiş gibi maça fırtına gibi başladı. Aradığı golü de bulan Manchester rahatlamıştı ki karşısına hakemimiz Cüneyt Çakır'ın verdiği karar çıktı.

Süper Lig'de belki de Akhisarspor'un düşmesine neden olacak penaltıyı vermeyen Çakır, aslında o maçta formda olmadığını göstermişti. Korkulan hem de dünyanın beklediği ve izlediği maçta oldu.  Nani'ye kırmızı kartı gösteren Cüneyt Çakır'ın da katkısıyla  Real Madrid turu hiç beklemediği kadar kolay geçti. 

Evet Nani'nin hareketi sertti, ayağını fazla kaldırmıştı, ancak rakibine de hiç bakmıyordu. Bu durumu süzemeyen Çakır düşünmeden kırmızı kartını çıkardı. Çakır'ın bana göre hata yapmasındaki en büyük etken pozisyonlara gereğinden fazla yakın olmasıydı. Evet, hakem hocaları ve hakem yorumcuları hep söyler ya "iyi hakem pozisyonlara yakın olur" diye, bu görüş bu defa tersine işledi bence. Cüneyt Çakır Nani'nin pozisyonuna fazla yakın olduğu için veya iyi yerde olmadığı için kafasını çevirdiği anda Real Madridli oyuncuya gelen tekmeyi gördü. Pozisyonun öncesini göremediği için de hata yaptı. 

Cüneyt Çakır adına doğrusu çok üzüldüm. Çakır'ın bundan sonraki kariyerini de olumsuz etkileyebilecek pozisyonun yanı sıra Türkiye'ye karşı ön yargılarını bildiğimiz İngilizlerin diline düştük. 

Manchester United'in tecrübesi dillere destan olmuş teknik direktörü Alex Ferguson bir yana Real Madrid Teknik Direktörü Mourinho'nun hareket tarzı da pek hoşuma gitmedi. Daha önce de Cüneyt Çakır'ı eleştiren Mourinho'nun, önce Ferguson'u teselli etmesi ve maç bitmeden sanki turu hak etmediklerini gösterircesine sahayı terk etmesi, Çakır'ı Dünya kamuoyunun gözünde daha da suçlu duruma düşürdü.

Çakır için üzülsek de oynanan  futbol açısından kırmızı kart gerçekten maça yakışmadı. Rakibine göre daha iyi olan ev sahibi ekip kanadı kırılınca teslim oldu. 

Ancak şunu da söylemek gerekiyor. Cüneyt Çakır ne kadar kötü maç yönetmiş olursa olsun bir zamanlar hayal bile edemeyeceğimiz yerlere gelen hakemlerimize sahip çıkmalıyız. Ne kadar haklı olurlarsa olsunlar Dünya futbolunda lobi etkinliğine sahip İngilizlere rağmen yapmalıyız bunu. 

Mehmet Şentürk
Samanyoluhaber.com



<< Önceki Haber Cüneyt Çakır Manchester'da unutulmayacak bir hata yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER