Başbakan Erdoğan: Densizler iyi dinlesin

Başbakan Erdoğan, AK Parti grup toplantısında milletvekillerine hitap etti.

Başbakan Erdoğan: Densizler iyi dinlesin

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşuyor. Başbakan Erdoğan, konuşmasında, geçtiğimiz günlerde "Türk askerleri boşuna öldü" sözleriyle dikkat çeken BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna'ya tepki gösterdi. İstiklal Marşı'nın son dört kıtasını okuyan Erdoğan, "Türk askerinin boşuna öldüğünü söyleyen densizler iyi dinlesin" dedi.

'Rekor kırdık'

Önemli bir rekoru egale ediyoruz. Çok partili dönemde merhum Menderes, 10 yıl 5 gün kesintisiz iktidarda kaldı. Bugün biz bu rekoru aşıyoruz. Çok partili dönemde, kesintisiz en uzun süre iktidarda kalma rekorunu aşmış oluyoruz

Çanakklele Zaferi

Çanakkale Deniz Zaferi'mizin 98. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutladık. 

Çanakkale'deki sivil toplum örgütleriyle ve kanaat önderleriyle bir toplantı yaptık. Çok özel konuklar vardı. Şehit aileleri, şehit torunları ve yurtdışından gelen misafirlerimiz vardı. Çanakkale'yi ve Çanakkale ruhunu daha iyi anlatabilmek için bir proje başlattık. 

Burada şu hususu özellikle ifade etmek istiyorum. Tarihimizde çok önemli dönüm noktaları var. Malazgirt Savaşı, Çaldıran Savaşı, Mohaç Savaşı tarihimizde çok önemlidir. İşte Çanakkale Zaferi de tarihi bir dönüm noktasıdır. 1915'te bir millet 'bitti' sanıldığı bir anda, azmi, kararlılığı ve inancıyla dünyanın en modern ordularını yenmiştir. Bir yanda yedi düvel, diğer yanda Mehmet, Mehmetçik. Düşman gülle gülle saldırıyor, Mehmetçik Allah Allah diye saldırıyor. Bir şey vardı; aşılamazdı. O da imandı. Bununla birlikte aştı.

'Çanakkale tek bir kabilenin yazdığı bir destan değildir'

Çanakkale Zaferi bir zafer olmaktan, şehit kanıyla yazılmış bir desten olmaktan daha da öte, Kurtuluş Savaşı'nın bir girizgahı olmuştur. Şehitlerin kutsal kanıyla millet tarifi yaptığımız bir yer olmuştur. Millet; Çanakkale ruhudur. Çanakkel destanı tek bir ırkın, tek bir kavmin, tek bir kabilenin yazdığı bir destan değildir. Eğer o kabri ziyaret ederseniz orada bunu görürsünüz. 

'Sultan Alparslan'ın türbesi yaılacak'

Burada çok önemli bir müjdeyi, güzel bir gelişmeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Sultan Alparslan'ın mezar yeri Türkmenistan'da tespit edilip, orada bir türbe yapılacak.

'Densizler iyi dinlesin'

Geçen hafta toplantımızı yapamadık. 12 Mart'ta Mehmed Akif'n İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü geçti. Bu anlamlı yıldönümüne binanen merhum Akif'i de rahmetle anıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde terörle mücadele ederken şehit düşenlerin boşuna öldüğünü iddia eden bazı kendini bilmezlerin, bazı densizlerin İstiklal Marşı'mızın son 4 kıtasını özellikle dinlemesini istiyorum. Bunu söyleyenler ancak kendilerini alçaltırlar.

Allah bu ülke ve millete tekrar İstiklal Marşı yazmayı gerektirecek şartlar göstermesin diye dua ediyorum.

'CHP'liler ne içiyor'

Bu CHP'lilerin ne içtiğini çok merak ediyorum. CHP Genel Başkanı bir röportajında ne içtiklerini söyledi. 'Biz rakıyı sulu içiyoruz' dedi. O yüzden tuluma gayda der. Rize yerine İskoçya'ya giderse şaşırmam.

'Nevruz umut olsun'

Çözüm sürecinin  hassasiyeti dolayısıyla az açıklama yapılmalı. Yeri geldiğinde İmralı'da yapılan görüşmelerin tutanaklar açıklanır. Baldıran zehrini içer ama yine de bu terör meselesini çözeceğiz. Biz diyoruz ki bu nevruz, umut olsun. Bu nevruz çözüm sürecine adeta bir tohumlama olsun. Bu nevruz, gülen yüzlerinin arttığı adeta arttığı, adeta zirve yaptığı bir nevruz olsun.




<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan: Densizler iyi dinlesin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER