Belediye el değiştirdi, esnafa boykot kampanyası başladı

Belediye AKP'den CHP'ye geçince esnafa yapılan boykot çağrısı büyük tepki topladı..

Seçim kaybedince boykot gelen boykot çağrısı

Bolu Mengen'de belediye başkanlığının AKP'den CHP'ye geçmesi üzerine AKP Gençlik kolları, iddialara göre sosyal paylaşım sitesi üzerinde bazı esnafları boykot çağrısı yaptı. Karalama kampanyasına maruz kalan esnaflar ise olayla ilgili suç duyurusunda bulundu. 

Anlaşılmaz boykot, esnafı şaşkına çevirdi. Duruma karşı tepkili olan esnaf, "Bu resmen esnafları karalama kampanyasıdır. Sen benden değilsin bana oy vermedin bundan sonra ne halin varsa gör demektir. " sözleriyle anlamlı bir tespitte bulundu..

Daha önce AKP'de bulunan Mengen Belediye Başkanlığı yerel seçimlerde CHP'ye geçti. İddialara göre sonucu hazmedemeyen AK Parti Mengen Gençlik Kolları, sosyal medya üzerinde bir boykot başlattı.

Boykotla ilgili durumu anlatırken "AKP Gençlik Kolları olarak benim ve diğer esnaf arkadaşların boykot edilmesiyle ilgili bir haber paylaştılar. Kendi sitelerinde daha sonra gelen tepkiler üzerine kendi sitelerindeki bu yazıyı kaldırdılar." diyen esnaf, CHP'ye yakın olan esnafların tek tek işyerlerinin adı verildi ve 'Mengen AK Parti camiası olarak bu firmalardan alışveriş yapmıyoruz' denildi" ifadelerini kullandı..

Mesajı gören esnaf hemen ilçe teşkilatını arayarak tepki gösterdi. Teşkilat olayı kabullenmedi ve ileti yaklaşık 3 saat sonra silindi. Ancak esnaf yine de suç duyurusunda bulundu. 

Hedefteki esnaftan başka biri ise, "Bir iki saat internet sitesinde kaldı ve tepkiler geldikten sonra bunu kaldırmak zorunda kaldılar. Biz bunun bir kopyasını almıştık bununla ilgili bir bildirimde bulunduk AK Parti'ye. Kendileri de sayfalarının çalındığını, bu şekilde bir bildirim yayınlamadıklarını söylediler. Yalnız yayınlanan o bildirimin altında Ak Parti yönetiminden ya da yönetime yakın isimler tarafından yapılan yorumlar var o bildirimin altında. Bu yorumların kopyaları da elimizde mevcuttur. Bu kesinlikle bilinçli yapılmış bir olaydır. Bizi mağdur duruma düşürmeye çalışıyorlar. Biz bu konuda esnaf arkadaşlarımızla birlikte zararlıyız. Zararımızın karşılığında yargıya başvuracağız." şeklinde tepki gösterdi.

Boykot karşısında AK Parti Mengen İlçe Başkanı Ramazan Uzar da şaşkın. Gerekli bütün araştırmaları yapıyoruz diyen Uzar, esnafları tek tek gezerek özür diledi. 

Ramazan Uzar, "Bu olayı bizler tasvip etmiyoruz. AK Gençlik'te arkadaşlarla görüştüm, yapmadıklarını söylüyorlar. Kimin yazdığını bulup en yakın zamanda, bulamazsak da teşkilatı görevden alacağız." ifadelerini kullandı..

CHP'li Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut ise, Mengen'de partiler üstü bir diyalog olduğunu söyleyerek "Burada dostluk her zaman ön planda olacaktır. Hiçbir esnafımız a, b, c partisi diye bir ayrımla karşı karşıya bırakılamaz, bıraktırılamaz da."dedi..

<< Önceki Haber Belediye el değiştirdi, esnafa boykot kampanyası başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER