Belediye işçileri kapı kapı Zaman gazetesi topluyor!

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde, Zeytinburnu belediyesinin bazı temizlik işçilerinin sabah saat 6.34'te işyerlerinin önünden Zaman gazetelerini topladığı ortaya çıktı.

Temizlik işçileri kapı kapı Zaman Gazetesi topluyor

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde dün bir çok Zaman Gazetesi abonesi gazetelerine ulaşamadı.

Sabah erken saatlerde abonelerin kapısına bırakılan gazeteler belediyeye bağlı temizlik işçileri ve zabıtalar tarafından toplandı. Konuyla ilgili dağıtım şirketine bir çok şikayet gelirken elde edilen kamera görüntülerinde belediye işçilerinin gazeteleri topladığı görünüyor.

Zaman gazetesinin haberine göre, İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde dün bazı Zaman Gazetesi aboneleri gazetelerine ulaşamadı. Konuyla ilgili çok sayıda şikayet telefonu aldıklarını ifade eden dağıtım şirketi yetkilileri, abonelerden gazetenin ulaşmadığına dair şikayetlerin olduğunu belirtti. Gazetenin sabah erken saatlerde dağıtılmaya başladığının altını çizen dağıtım yetkilileri gazetelerin başkaları tarafından alınmış olabileceğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta da benzer bir sorunla karşılaşan bir gazete abonesi, iş yerinde bulunan güvenlik kamerası görüntülerini izledi. Görüntülerde sabah saat 06.53'te ellerinde birçok gazete olan iki temizlik işçisi işyerine bırakılan gazeteyi alarak uzaklaşıyor.

Yine bir başka iş yerine ait güvenlik kamerasında ise üzerinde 'Zeytinburnu Belediyesi' arması bulunan bir kişi sabah saat 6.34'te bazı işyerlerinin önünden gazeteleri topluyor. Daha sonra beyaz bir ticari araca binen kişi bölgeden uzaklaşıyor.

ANKARA'DAKİ OLAYDA 5 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl mart ayında Ankara'da benzer bir olay yaşanmış, durum yargıya taşınmıştı. Abonelere gelen Zaman gazetelerini dağıtıcıların bıraktığı yerlerden alarak yakan iki şahıs hakkında ‘kişiler arasındaki haberleşmenin hukuka aykırı olarak engellenmesi' ve ‘şahsa ait mala zarar vermek' suçlarından 5 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı.

Konuyla ilgili TCK'da çok açık maddeler bulunuyor. O maddelerden bazıları şöyle:

Madde 151/1: “Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hale getiren veya kirleten kişi, mağdur şikâyeti üzerine 4 aydan 3 yıla kadar hapis veya adli para cezasıyla cezalandırılır.”

Madde 124/1: “Kişiler arasındaki haberleşmenin hukuka aykırı olarak engellenmesi halinde 6 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunur. 2 / Kamu kurumları arasındaki haberleşmeyi hukuka aykırı olarak engelleyen kişi 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. 3/Her türlü basın ve yayın organının yayınının hukuka aykırı bir şekilde engellenmesi halinde, ikinci fıkra hükmüne göre cezaya hükmolunur.”

<< Önceki Haber Belediye işçileri kapı kapı Zaman gazetesi topluyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER