Belediye kendi yasağını Tarihi Galata Kulesi’nde deldi

Tarihî Galata Kulesi’nin etrafının, Büyükşehir Belediyesi’ne ait Beltur tarafından çay bahçesi olarak kullanılması Beyoğlu esnafı ve bölge sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Belediye kendi yasağını Tarihi Galata Kulesi’nde deldi

Beyoğlu’nda uzun süredir devam eden masa sandalye yasağı ile mekânların bir çoğu kapı önlerini kullanamıyor. Buna karşın Büyükşehir Belediyesi’nin kendi işletmesinde bu yasağı uygulamaması Beyoğlu esnafı tarafından tepkiyle karşılandı. Masa sandalye yasağı sonrasında özellikle gençler Galata ve çevresinde toplanmaya başlamıştı. Belediye ise çevreye rahatsızlık verildiği gerekçesiyle Galata Kulesi çevresinde toplananları polis aracılığı ile uzaklaştırılıyordu.

RUHSAT LEVHASI YOK

Konuya ilişkin Taraf’a konuşan Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (BEYDER) eski Başkanı Tarkan Konar, “Beyoğlu genelinde masa sandalye yasakları hâlâ devam ederken, zabıtalar tarafından masa-sandalyeler toplanırken belediyenin böyle bir işe girmesi akıl alır gibi değil” dedi. 

Konar, çay bahçesinde herhangi bir ruhsat örneği ya da vergi levhasının da asılı bulunmadığını belirterek: “Belediyeye ait mekân olsa da ruhsatın asılı olması zorunludur. Ancak anlaşılan Belediye böyle bir zorunluluk hissetmemiş” diye konuştu.

ÇİFTE STANDART VAR

Galata Kulesi’nin içindeki restoranın da Beltur’a ait olduğunu söyleyen Konar, kulenin altında bulunan çay bahçesinin de aynı ruhsat üzerinden gösteriliyor olabileceğini söyledi. Konar şöyle devam etti: “Benim de bir ruhsatım var ancak kapımın önüne masa sandalye atarak kullanamıyorum. Bunun adı çifte standarttır.” 

<< Önceki Haber Belediye kendi yasağını Tarihi Galata Kulesi’nde deldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER