Bir köy topluca oy kullanmadı

Bitlis’te bir köy vaatleri yerine getirilmedi diye sandığa gitmedi...

Bir köy topluca oy kullanmadı

Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Yamaç köyü sakinleri, siyasilerin seçimden seçime vaatlerde bulunduğunu ancak sözlerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle sandığa gitmedi.

Güroymak ilçe merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki 518 seçmeni, 150 hanesi ve bin 170 nüfusu bulunan Yamaç köyü uzun yıllardır seçimlerde söz verilmesine karşın bir türlü yapılmayan yol, su, sulama, altıyapı ve elektrik sorunlarını gerekçe göstererek, cumhurbaşkanı seçiminde sandığa gitmeme ve oy kullanmama kararı aldı. Köylülerin bu kararıyla köydeki okula gönderilen 1086 – 1085 nolu iki sandık boş kaldı. 

550 KİŞİ "HİZMET YOKSA, OY DA YOK" DEDİ

Siyasilerin verdikleri seçim vaatlerini yerine getirene kadar yapılacak tüm seçimleri boykot edip oy kullanmayacaklarını belirten köylüler, "Hizmet yoksa, oy da yok" diyerek tepkilerini dile getirdi. Yaklaşık 20 yıldır her seçimde siyasilerin gelerek köylerinde bulunan yol, su, sulama, altıyapı ve elektrik sorunlarını çözme sözü verdiklerini ancak seçimlerden sonra hiçbir muhatap bulamadıklarını belirten köy muhtarı Veysi Kurt, bu nedenle köyde bulunan 550 seçmenle oy kullanmama kararı aldıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı seçimini boykot ettiklerini ve oy kullanmayacaklarını dile getiren köy muhtarı Kurt, "Artık siyasilerin seçimden seçime karşılıksız vaatlerinden bıktık. Bu nedenle bu seçimde sandığa gitmeme kararı aldık. Bunu açıkça da belirtmek istiyoruz. Vaatler yerine gelmeden, sorunlar çözülmeden bir daha hiçbir seçimde sandığa gitmeyeceğiz. İrademizi boş vaatlere heder etmeyeceğiz." dedi. Köylerinden geçen yolun 7 köye ulaşımı sağlayan grup köy yolu olduğunu, buna karşın güvenlik yolu olduğu gerekçesiyle sürekli boş vaatlerle kandırıldıklarını ve bu yüzden de yolun bir türlü yapılmadığını kaydeden Kurt, "Köydeki tüm seçmenler olarak bu seçimde irademizi ortaya koyduk ve oy kullanmamaya ve sandığa gitmemeye karar verdik." diye konuştu.

Köylülerden Erhan Şentürk ise köylerinde 50 yıldan bu yana süregelen sorunlar olduğunu, bu sorunların çözümü için defalarca müracaatlarda bulunduklarını ancak her defasında oylarının alındığını ama herhangi bir icraat yapılmadığından yakındı. 

"Hizmet yoksa oy da yok" diyerek tepkisini dile getiren Celal Önder de köylerinde sularının akmadığını, sulama sıkıntısı nedeniyle ekinlerin kuruduğunu, hayvanların hastalandığını ve bu nedenlerle büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlattı.

CİHAN

<< Önceki Haber Bir köy topluca oy kullanmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER