Bu iddia yenilir yutulur cinsten değil

So­ruş­tur­ma Ko­mis­yo­nu­’nun, Yü­ce Di­va­n’­a ret ka­ra­rı­nın çık­tı­ğı ya­zış­ma­la­rı­nın ka­mu­oyu­na açık­lan­ma­sı is­te­ndi.

Bu iddia yenilir yutulur cinsten değil

CHP’nin savcı kökenli milletvekili Ali Özgündüz, Soruşturma Komisyonu’nun 22 Aralık-5 Ocak arasında ‘delil temizlemek’ için gizli yazışmalar yaptığını söyledi. Meclis Başkanı Çiçek’e ‘yazışmaları açıkla’ çağrısında bulundu.

Bugün'den Ezelhan Üstünkaya'nın haberine göre, Öz­gün­düz, So­ruş­tur­ma Ko­mis­yo­nu­’nun, oy­la­ma­nın er­te­len­di­ği 22 Ara­lı­k’­ta­ki top­lan­tı­sı ile Yü­ce Di­va­n’­a ret ka­ra­rı­nın çık­tı­ğı 5 Ocak ara­sın­da­ki ya­zış­ma­la­rı­nın ka­mu­oyu­na açık­lan­ma­sı­nı is­te­di.

YA­SAL DA­YA­NA­ĞI NE­DİR?

Öz­gün­düz, “Ko­mis­yon Baş­kan­lı­ğı­’nın, mu­ha­le­fet üye­le­ri­nin ha­be­ri ol­ma­dan bir­ta­kım ya­zış­ma­lar yap­tı­ğı bil­gi­si­ne sa­hi­biz. Bu ta­rih­ler ara­sın­da han­gi ku­rum ve ku­ru­luş­lar­la ya­zış­ma ya­pıl­mış­tır, bu ya­zış­ma­la­rın içe­ri­ği ne­dir? Ko­mis­yon ka­yıt­la­rı­na gir­miş olan ve ör­ne­ği alın­ma­dan baş­ka ku­rum ve ku­ru­luş­la­ra gön­de­ri­len her­han­gi bir ev­rak var mı­dır? Bu ev­rak­la­rın içe­ri­ği ne­dir? İş­lem ya­pıl­mış mı­dır, ya­pıl­mış­sa bu iş­lem­le­rin ya­sal da­ya­na­ğı ne­dir? Bu so­ru­la­rın Çi­çek ta­ra­fın­dan ka­mu­oyu­na açık­lan­ma­sı ge­re­ki­r” de­di.

Öz­gün­düz yol­suz­luk so­ruş­tur­ma­sı­nın suç de­lil­le­ri­nin ka­rar­tıl­dı­ğı­nı be­lir­te­rek şöy­le de­vam et­ti: “So­ruş­tur­ma dos­ya­sı­nın ile­ri­de açı­la­ca­ğı­nı dü­şü­ne­rek, su­ça iliş­kin de­lil­le­rin dos­ya­da ol­ma­ma­sı­na iliş­kin ça­lış­ma ya­pı­lı­yor. Dos­ya­dan suç de­lil­le­ri te­miz­le­ni­yor. Bu dos­ya­nın ile­ri­de tek­rar
açı­la­ca­ğı­nı bi­li­yor­lar.”

DELİL BELGELERİ OLABİLİR

Öz­gün­düz, “İn­ce­le­me­den ka­çı­rı­lan bel­ge­ler Ma­li­ye, Em­ni­yet, Sav­cı­lık, TİB ve sa­at fir­ma­sı ile il­gi­li bel­ge ve def­ter­ler ola­bi­lir. De­lil­ler içe­ren bel­ge­ler ola­bi­li­r” de­di.

ŞÜPHELİ DURUMLAR VAR

Özgündüz komisyonun bazı evrakları iade ettiğini belirterek şunları kaydetti: “Komisyon çalışmalarında gündeme gelmeyen evraklar var. Komisyon Başkanlığı’nın yazışma yapıp talep ettiği evraklar, 22 Aralık-5 Ocak arasında iade edildi.

NE YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR?

10 numaralı klasörden bazı sayfaların kayıp olduğu, fezleke üst yazısının kayıp olduğu ortaya çıkmıştı. Evraklar ve yazışmalarla ilgili şüpheli durumlar var. Meclis Başkanı cevap versin. Ne yapmaya çalışıyorlar? Oldu bittiyle bazı şeyler kapatılmak isteniyor.”

İNCELEME TALEBİM REDDEDİLDİ

Özgündüz geçen hafta Meclis Soruşturma Komisyonu’na ulaşan belgeleri incelemek için başvuru yaptığını ancak “Meclis Genel Kurulu’nda karara bağlandıktan sonra arşive kaldırıldı” gerekçesiyle ret yanıtı aldığını belirterek, “Komisyon odasında milletvekilli incelemesine açılan evraklar yok” şeklinde konuştu.

GELEN GİDEN EVRAKTA GÖRÜNÜYOR

CHP İs­tan­bul Mil­let­ve­ki­li Ali Öz­gün­düz, “22 Ara­lık ve 5 Ocak ta­rih­le­ri ara­sın­da ne ol­du? 5 Oca­k’­tan son­ra ne ol­du” so­ru­la­rı­nı yö­nelt­ti. Öz­gün­düz, Ko­mis­yo’­nun gö­re­vi so­na er­di­ği için bu sü­re­cin bi­lin­me­di­ği­ne dik­kat çek­ti.
<< Önceki Haber Bu iddia yenilir yutulur cinsten değil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER