Bu talimatları Efkan Ala mı verdi? Şok eden ses kaydı

İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya ait olduğu iddia edilen yeni ses kaydındaki talimatlar dinleyenleri şoke etti..

Bu talimatları Efkan Ala mı verdi? Şok eden ses kaydı

Twitter'da "@Bascalan" isimli kullanıcının yayınladığı yeni ses kaydında Efkan Ala olduğu öne sürülen kişi ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu olduğu öne sürülen kişi ile arasında, polislerin görevlerinden alınması hakkındaki konuşmalar olduğu görünüyor. Ala olduğu iddia edilen kişi, operasyonu yapan polislerin acilen görevden alınmaları talimatını veriyor. Efkan Ala olduğu öne sürülen kişinin, görevden almaların Başbakan'ın Kısıklı'daki evine düzenlenecek bir operasyonu önlemek amacıyla acilen yapılmasının istendiği iddia ediliyor. Yine iddialara göre, Kısıklı'daki evde o sırada "sıfırlanamamış" paralar bulunuyordu.

KISIKLI'YA OPERASYON KORKUSU

Cumhuriyet'in haberine göre; 18 Aralık günü İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile o dönem Başbakanlık Müsteşarı olan İçişleri Bakanı Efkan Ala arasında geçtiği iddia ediliyor. Ses kaydının konusu, polis baskınları Başbakan Erdoğan‘ın evine kadar sıçramasın diye Emniyet Müdürleri görevden alınıyor.

Bu telefon konuşmasının Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın evinde olduğu iddia edilen paralarla ilgili olduğu gözlerden kaçmadı.

Aynı konuşmanın ikinci bölümünde ise İçişleri Bakanı Efkan Ala olduğu öne sürülen kişi, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu olduğu öne sürülen kişiye, ”Bu polisler zinhar Başbakanlık konutuna gitmesinler, hemen görevden alın” diyor. Çünkü iddialara göre o sıralarda henüz Başbakan Erdoğan'ın evindeki paralar sıfırlanamamıştı..

EVRAKLARI YOK ETME TELAŞI

İkinci çarpıcı telefon konuşması ise Başbakan Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Şenol Kazancı‘nın 17 Aralık operasyonu yapıldığı gün kasa ve kağıt kıyma makinesi aradığı iddia edildi.

Daha önce yayınlanan ses kayıtlarında, Başbakan Erdoğan olduğu öne sürülen kişinin oğlu Bilal Erdoğan olduğu öne sürülen kişiye ”evindeki paraları dağıt” diye talimat veriyordu.

Bugün yayınlanan ses kaydında ise Başbakan Erdoğan olduğu öne sürülen kişinin oğluna talimat verdiği sıralarda, Emlak ve Finans işlerinden sorumlu danışmanı Şenol Kazancı olduğu öne sürülen kişi, paraları ve imha edilmesi gereken evrakları için büyük bir kasa ve kağıt kıyma (parçalama) makinesi bulmaya çalıştığı iddia ediliyor.

Ses kaydında, Şenol Kazancı ve Kasım Bostan olduğu iddia edilen kişilerin telefon konuşmasında Mali işlerden sorumlu daire başkanı olan Kasım Bostan’ın ofisinde (Yani kamu kurumundaki kasa ve kağıt kıyma makinası kullanılarak) işlem tamamlanıyor. Paralar Kasım Bostan’ın ofisindeki kasada saklanıyor..

<< Önceki Haber Bu talimatları Efkan Ala mı verdi? Şok eden ses kaydı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER