Bülent Arınç'tan dershane açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dershanelerin kapatılması konusunda açıklama yaptı.

Bülent Arınç'tan dershane açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası, dershanelerin kapatılması yasa taslağı hakkında açıklama yaptı ve basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bülent Arınç, taslağın arkasında olduklarını ve Ocak ayında Meslis'te yasalaştıracaklarını belirtti. "Dershanelerin kapatılması gibi bir konu gündemimizde yok. Anayasa buna karşı." diyen Arınç, "Bu dönüşüm sürecinin sağlıklı olması için 2 yıllık süre ön görüyoruz. Eylül 2015. O tarihte dershanelerin okullaşma sürecinde son noktaya gelmesini öngörüyoruz." ifadelerini kullandı. Bülent Arınç, Taraf gazetesinin MGK belgelerinde yer alan fişleme iddiaları ile ilgili ise, bütün belgeleri incelediklerini ve AK Parti'nin bir şey yapmadığını belirtti. Arınç ayrıca yerel seçimler konusuna da değinip, bu ay içerisinde kabine revizyonu olacağını ve aday bakanların istifa edeceğini söyledi.

İşte Arınç'ın konuşmasında satır başları:

-Bu konu üzerinde bakan arkadaşların düşüncesi alındı...

-Dershanelerin kapatılması gibi bir konu gündemimizde değil. Hür teşebbüsün ürünüdür. Öğrencilere takviye kurumudur.
 
-Kapanmayı da kelime olarak doğru bulmuyorum. Anayasa buna karşıdır, hukukta bunun karşılığı dönüşümdür.

-Dershanelerin öğrencilerimize, takviye kurum olarak ihtiyaç kalmadığını düşünüyoruz.

-Bu projenin adı bir dönüşüm projesidir. Dershanelerin özel okula dönüşüm projesidir.

-Ben özel okula dönüşebilirim arsam, binam var sizin vereceğiniz teşvikle okula dönüşeceğim derse onlar özel okul olarak devam edecekler.

-Madem bu teşvik edilecektir bunun içinde baskı unsurlarının olmaması gerekir.

-Başbakan'ın başından beri söylediği çalışanların öğretmenlerin hakları korunacaktır muhafaza edilecektir hatta inşaatlarında ek teşvikler verilecektir demişti. Böyle bir dönüşümde dershanelerde buna uyan karar alanlar olabilir. Olmayan olabilir.

-Dershaneler de çok güzel işler yaptılar. Kendi çocuklarımız da bu dershanelere gittiler. Arkadaşları gidiyor diye kendisi de gitmek ihtiyacı hissediyor. Arkadaşlarıyla sosyalleşiyor.

-Meseleye rasyonel bakmıyoruz. Dershanelerin konumu nerede olmalı. Fonksiyonlarını yitirdiklerini ve özel okullaşma olması gerektiğini düşünüyoruz.

-Ocak ayında yasalaşması için Meclis'e taşıyacağız ve bu yasanın arkasında duracağız.

-Dershanelere Eylül 2015'e kadar okullaşmaya dönüşüm süresi veriyoruz.

-Meseleler basit şekilde halledilecektir. Öğretmenler de öğrenciler de zarar görmeyecektir.

-Dönüşüm süreci 2 yıldır. Dershaneler Ocak ayında elbette öğrenci alabilirler. Üniversite sınavlarında henüz bir değişiklik olmadı...

-(Yerel seçimlere dair adaylık konusunda) Bu ay içerisinde kabine revizyonu olacak. Aday bakanlar istifa edecek.

-(Taraf gazetesinde yayınlanan 2004 MGK kararı). Bugün belgelere ulaştığımızda AK Parti'nin yüzünü kızartacak bir hareket olmadı.

-Sır ve gizlilik içinde kalması gereken belgelerin açıklanması yayınlanması yasak. Bunu yapan cezai sorumlulukla karşı karşıya gelebilir. Ama eğer arkası da gelmeyecek olursa yasal olarak gereken yapılır.

-Bütün belgeleri inceledik AK Parti bir şey yapmamış. Bu MGK kararı Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılmadı ve karar alınmadı. Başbakanlıkça bir karar alınmadı. Bir talimat verilmedi. Yok hükmünde kabul edildi.

-MGK kararları tavsiye kararlarıdır, doğrudan uygulanma şansı yok.

-Yayınlananların tarihine baktım. Ecevit ve bugüne kadar MGK kararların uygulanmasına dönük kurul oluşturulmuş ve bazı bilgiler gönderilmiş.

-481 MGK kararına dayalı olarak şunlar şunlar yapıldı deniliyorsa hiç bir işlem yapılmış değil. Daha önce alınmış kararlar imzayı gördüğüm için söylüyorum. Bazı işlemler yapılmış. Bu karardan dolayı hiç bir işlem yapılmamış. Aksini ispat eden olursa yüzleşmeye hazırım.

<< Önceki Haber Bülent Arınç'tan dershane açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER