Bülent Arınç'tan önemli açıklamalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen toplantı yaklaşık 3,5 saat sürdü. Bülent Arınç toplantı sonrası açıklama yaptı.

Bülent Arınç'tan önemli açıklamalar

İşte Arınç'ın konuşmasından satırbaşları:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında ele alınan konuları açıkladı. Arınç, Türkiye-İsrail arasındaki görüşmelere açıklık getirdi.

Başbakan Yardımcısı Arınç,  Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası basına açıklamalarda bulundu. Arınç, Türkiye -İsrail arasındaki bugün gerçekleşen görüşmelerde tazminat konusunun ele alındığını, bu konuda görüşmenin devam edeceğini söyledi. Arınç, Özür, tazminat ve Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırlması konusunun görüşüldüğünü söyledi.
Arınç, Afganistan'da 8 Türk 2 pilotun zorunlu iniş sonrası alıkonulduğunu, bunun için görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Akıncılar Üssü iddiası

Kesinlikle yalan bir haberdir. Bugünkü görüşmelerde söz konusu olmadı. Hiçbir şekilde doğru olmayan manipülatif bir haberdir. Böyle bir şeyi Türk hükümetine teklif etmek de kimsenin haddine değildir.

Hiçbir şekilde İsrail TV ya da radyosuna özel bir mülakat vermedim. Bir İsrail kanalı kendilerine özel mülakat verdiğimi iddia ettiler. Sonradan açıkladılar ki benim yurt dışındaki temaslarımı sanki kendilerine özel mülakat vermişim gibi sunmuşlar.

Mavi Marmara’da ölenler şehit sayılır. Onların yakınlarını üzecek hiçbir şeyin içinde olmayız. Olaydan zarar görenlerin tazminat talepleri hukuki ve ahlakidir. Kendileri de farklı şehirlerde farklı mahkemelerde açılmış 27 dava var. Her gün tazminat üzerine yazılıp konuşulması bu şehit ailelerine zor geliyor. Ağır geliyor. Ben bunu anlayabiliyorum. Bizim yapmaya çalıştığımız özrün arkasından bu zararın tazmin edilmesidir.

Dün ve evvelsi gün bazı mağdurların gemi önünde açıklama yaptıklarını biliyorum. Onlardan rica ediyorum hükümetinize güvenin. Bu güzel insanların zihinlerde istihfah meydana getirecek açıklamalar yapmasını doğru bulmuyorum.

Başbakan Erdoğan'ın Gazze ziyareti

Sayın Başbakanımız imkan bulabilseydi, belki Nisan ayı içerisinde bunu gerçekleştirebilecekti. Bu Mayıs da olabilir, farklı bir tarih de olabilir. Amacımız sayın Başbakanımızın bu bölgeyi ziyaret etmesidir. Sayın Kerry Türkiye'de üçüncü, dördüncü defa geliyor. Doğrudan sayın Başbakanın Mayıs ayı içerisinde gitmesini arzu etmiyoruz şeklindeki açıklaması diplomatik açıdan mahsurludur, yanlıştır, doğru değildir. İzin almak durumunda değiliz. Dolayısıyla gerekli olan çalışmalar yapıldıktan sonra sayın Başbakanımızın verdiği tarih Amerika'nın tarihine uyarsa ne ala uymazsa biz bunu yine gerçekleştiririz.

Açıklamanın kameralar önünde yapılması düşüncelerini çok açık ve yanlış anlamaya yol açmayacak şekilde söyleme gayretindedir. Tecrübeli bir Dışişleri Bakanı böyle yapmazdı. Doğrudan Dışişleri Bakanımıza ya da yetkililer yapardı. Bunun Türkiye’de ne anlama geleceğini düşünmemiş olabilir. Geçmişte bazen mesela bacak bacak üstüne atma gibi durumlarda farklı tartışmalar da yaşandı. Menfi anlamda, yani çok kötü bir olaymış gibi yorumlamıyorum ama bir Dışişleri Bakanı özel düşüncesini basına karşı söylememeliydi.

Akil İnsanlar'ın çalışmaları

Akil insanların çalışmaları ve onlara yapılan bazı protestolarla ilgili içişleri bakanımız bilgi verdi.Bu insanlara teşekkür etmek gerekiyor.

Eleştiri ve sorular doğaldır. Ancak doğal olmayan şey ellerinde bir takım bayraklarla onları protesto etmek ve ağızlarına ne geliyorsa söylemektir. Hepsine milletimiz adına ben şahsen teşekkür etmek istiyorum. 

<< Önceki Haber Bülent Arınç'tan önemli açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER