Bunu da gördük! Pes artık dedirten fırsatçılık

17 Aralık’tan sonra başlatılan ‘paralel’ iftirası, fırsatçıya yarıyor.

Bunu da gördük! Pes artık dedirten fırsatçılık

İstanbul Otogarı yönetimi, Büyükşehir Belediyesi’nin 8 liralık terminal giriş-çıkış ücretini kaldırmasını ‘paralel yapı’ya bağladı. Yönetim, otogar girişine ‘Belediyedeki paralel yapı otogardan elini çek’ yazılı pankart asarak yapılan usulsüzlüğü örtbas etmeye çalıştı. Kamu ihalelerine katılan bazı firmaların, rakiplerini ‘paralel’ diyerek ihbar etmeye başladığı da  gazetelere yansımıştı.

17 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra başlatılan ‘paralel’ iftirası, fırsatçıya yarıyor. Büyük İstanbul Otogarı’nda giriş-çıkış ücretini 8 liraya çıkaran otogar yönetimi, yaşanan tartışmaya ‘paralel yapı’nın sebep olduğunu iddia etti. Yönetim, otogarın girişine “Belediyedeki paralel yapı otogardan elini çek” yazılı pankartlar asarak yapılan usulsüzlüğü örtbas etmeye çalıştı. Taraf Gazetesi de dün sürmanşetten verdiği haberde kamu ihalelerine katılan bazı firmaların, rakiplerini “paralel” diyerek ihbar etmeye başladığını duyurdu.

Büyük İstanbul Otogarı yönetimi ile Büyükşehir Belediyesi arasında bir süredir otopark ücreti konusunda tartışma yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin otogar çevresine 25 dakikalık süre içerisinde park yapanların ücret ödememesi gerektiğine dair astığı bilgilendirme afişlerinden rahatsız olan otogar yönetimi dün bir basın açıklaması yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 8 liralık ücretin usulsüz olduğunu savunurken, otogar yönetimi ise kanunen bu haklarının olduğunu savundu. Yaklaşık bir aydır zabıta ekiplerinin söz konusu ücreti engellemeye çalıştığını iddia eden Avrasya Terminal İşletmeleri AŞ (AVTER) avukatı Yeşim Varol Turan, zabıtaların vatandaşla görüşerek onları şikayet etmeye zorladığını söyledi. Yaşanan sıkıntının ‘paralel yapı’dan kaynaklandığını iddia eden Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği Başkanı Mehmet Erdoğan ise şöyle konuştu: “Biz 18 yıldır bu ücretleri alıyoruz. Ne zaman ki şirketimizin büyük ortağı Galip Öztürk Bey tutuklanınca sanki belediyedeki bir paralel yapı bu duruma el koydu. Zabıta görevini yaptığını iddia ediyor ama vatandaşı tahrik ediyor. 18 yıldır aldığımız parayı belediye UKOME kararı alarak durdurmak istedi. Biz de bunu paralel yapıya bağlıyoruz.” Otogarda daha önce  giriş-çıkışların ilk 25 dakika ücretsiz olduğunu söyleyen vatandaşlar yeni uygulamadan şikayetçi. “5 dakika için 8 lira ödüyoruz.” diyen Mehmet Öztekin, uygulamanın kaldırılmasını istedi. Otogar yönetiminin paralel yapıyı suçlamasını ‘komedi’ olarak değerlendiren Öztekin, “Cemaat’i günah keçisi yaptılar, her şeyin müsebbibi sanki onlar.” diye konuştu.  


İHALE KAYBEDEN DE ‘PARALEL’ YÜZÜNDEN DİYOR

Taraf Gazetesi’nin dün sürmanşetten verdiği haberde de bazı uyanık firmaların ‘paralel yapı’ iddiasını “rant kapısı” hâline getirdikleri yer aldı. Söz konusu habere göre, kamu ihalelerine katılan bazı firmalar, rakiplerini “paralel” diyerek ihbar etmeye başladı. Son dönemde neredeyse bütün kamu kurumlarına sıçrayan paralel ihbarları, kamu ihalelerine de gölge düşürdü.ZAMAN
<< Önceki Haber Bunu da gördük! Pes artık dedirten fırsatçılık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER