CSI İstanbul gerçek oluyor

İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı uluslararası standartlara kavuşuyor.

CSI İstanbul gerçek oluyor

Tür­ki­ye­’de iş­le­nen ad­li suç­la­ra ait de­lil­le­rin in­ce­len­di­ği İs­tan­bul Kri­mi­nal Po­lis La­bo­ra­tu­va­rı­’nın (İKPL) mo­dern bir komp­lek­se ka­vuş­ma­sı için düğ­me­ye ba­sıl­dı.

Bugün'ün haberine göre Em­ni­yet Ge­nel Mü­dür­lü­ğü Kri­mi­nal Po­lis La­bo­ra­tu­var­la­rı Da­ire­si Baş­ka­nı Dr. Oğuz Ka­ra­kuş, “Tür­ki­ye­’de­ki ad­li eks­per­tiz iş­lem­le­ri­nin yüz­de 40’ı İs­tan­bu­l’­un sır­tın­da. Şu an­da İs­tan­bul Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü  yer­leş­ke­sin­de iki kat­lı bir yer­de ça­lış­ma­la­rı­nı yü­rü­tü­yor. Bu ko­şul­lar as­lın­da sağ­lık­sız. Ye­ni te­sis­ler­le İs­tan­bul ade­ta bir CSI (Cri­me Sce­ne In­ves­ti­ga­ti­on) mer­ke­zi ola­ca­k” de­di.  

DE­LİL GÜ­VEN­Lİ­Ğİ SAĞ­LA­NA­CAK

Ka­ra­kuş, Hal­ka­lı­’da ya­pı­la­cak İKP­Lnin 20 dö­nüm­lük bir alan­da ku­ru­la­ca­ğı­nı be­lir­te­rek şun­la­rı söy­le­di: “İKPL, Tür­ki­ye­’nin en bü­yük la­bo­ra­tu­va­rı ola­cak. Hal­ka­lı­’da­ki bi­na­da bi­yo­lo­ji, kim­ya, uyuş­tu­ru­cu, bel­ge in­ce­le­me, ses-gö­rün­tü-da­ta ve iz in­ce­le­me bi­rim­le­ri, kon­fe­rans sa­lon­la­rı, si­lah ser­gi sa­lon­la­rı ve mi­sa­fir­ha­ne­si ola­cak.

Böy­le­ce Em­ni­yet, ulus­la­ra­ra­sı stan­dart­la­ra sa­hip, tüm bi­rim­le­ri komp­le bir müs­ta­kil la­bo­ra­tu­var bi­na­sı­na ka­vuş­muş ola­cak. De­lil gü­ven­li­ği ve bü­tün­lü­ğü ko­nu­sun­da son de­re­ce önem­li ted­bir­ler alın­dı. Sa­de­ce İs­tan­bul de­ğil çev­re il­le­rin çok yo­ğun iş yü­kü­nü kal­dı­ra­cak ka­pa­si­te­de bir ya­pı. Bi­na­da Sel­çuk­lu Os­man­lı mo­tif­le­ri kul­la­nı­la­cak.” 

Adli bilim uzmanları İstanbul’da toplandı

Em­ni­yet Ge­nel Mü­dür­lü­ğü Kri­mi­nal Po­lis La­bo­ra­tu­var­la­rı Dai­re Baş­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen 2. Ulus­la­ra­ra­sı Ad­li Bi­lim Ku­rum­la­rı Bir­li­ği Kon­gre­si ge­çen haf­ta İs­tan­bu­l’­da ya­pıl­dı. Kon­gre­ye Ja­pon­ya, Çin, Mı­sır ve Suu­di Ara­bis­ta­n’­ın da ara­la­rın­da bu­lun­du­ğu 65 ül­ke­den uzman
ka­tıl­dı.

<< Önceki Haber CSI İstanbul gerçek oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER